Rakensimme elinkaarimallilla Pudasjärven kaupungille hirsirakenteisen palvelukodin.

Vastasimme rakennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta elinkaarimallilla. Hirsirakenteisessa talossa on 54 tehostetun palvelun asuntoa aputiloineen. Tämän lisäksi rakennuksen hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat vastuullamme 20 vuoden palvelujakson ajan. Hirsitoimituksen alihankkijana toimi paikallinen Kontiotuote Oy.

”Pudasjärven kohde on ensimmäinen elinkaariperiaatteella toteutettava palvelutalourakkamme, joka tuo mukanaan uudentyyppisiä, mielenkiintoisia haasteita, koska talossa on hoivapalvelutoimintaa vuorokauden ympäri läpi vuoden. Kohde on myös luonteva jatko parhaillaan rakenteilla olevalle Pudasjärven hirsikoulun elinkaarihankkeellemme”, kertoo Hannu Sokkeli, Toimitilat-segmentistä, YIT:ltä.

”Uuden tehostetun palvelun asumisen tavoitteena on vaikuttaa siellä asuvien ikäihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Hirsirakenne valittiin hyvän sisäilman, ekologisuuden ja miellyttävyyden vuoksi, ja YIT:n tarjoamat elinkaaripalvelut tekevät rakennuksen ylläpidosta kaupungille huoletonta”, sanoo tekninen johtaja Eero Talala Pudasjärven kaupungilta.

Rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2015, ja rakennus otettiin käyttöön tammikuun alussa 2017.

Olemme toteuttaneet Pudasjärvelle myös hirsisen Hyvän Olon Keskus Pirtin, sekä maailman suurimman hirsikoulukampuksen.

Lue lisää toteuttamistamme elinkaarihankkeista

Tiedot

Projektin nimi
Pudasjärven palvelukoti
Asiakas
Pudasjärven kaupunki
Kaupunki
Pudasjärvi
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit