Pohjolankatu 47, HEKAn vuokra-asuntojen peruskorjaus, Helsinki

Peruskorjasimme Helsingin KYMP / Asuntotuotannolle 1950-luvun kerrostalokohteet, joissa lähtökohtaisesti kaikki on pyritty kunnostamaan.

Hekalla (Helsingin kaupungin asunnot) on kuusi vuokra-asuntokohdetta Helsingin Käpylässä, Koskelan sairaala-alueen ja Taivaskallion pientaloalueen välissä. Kohteista ensimmäiset kolme ovat valmistuneet Pohjolankadulle vuonna 1950 ja loput Käpyläntielle vuonna 1952. Peruskorjasimme kolme uudempaa taloa vuosina 2019–2021 ja vanhemmat kohteet, Käpylän ensimmäiset vuokratalot, vuosina 2021–2022.

Kokonaisuus on laajuudeltaan 17 500 bruttoneliötä ja 211 asuntoa, sekä muutama liiketila. Asuinneliöitä on noin 10 000.

Taloille tehtiin täydellinen julkisivuremontti kolmikerrosrappauksena. Porrashuoneet oli määrätty Helsingin kaupunginmuseon katselmoitaviksi, joten kaupunginmuseo hyväksyi sekä ne että julkisivuvärit ja rappausstruktuurit.

Peruskorjauksen suunnittelun lähtökohtana oli, että kaikki mahdollinen kunnostettiin. Keittiökalusteet on joko kunnostettu tai uusittu alkuperäisen mukaisina kalusteina. Asunnoissa lattiapinnoitteet ja osa vanhoista väliseinistä purettiin ja tehtiin uudelleen, katot ja seinät tasoitettiin ja maalattiin.

Alkuperäiset pihat suunnitteli maineikas Helsingin kaupungin puutarhaneuvoja Elisabeth Koch ja pihan vanhaa ilmettä sekä henkeä on pyritty tuomaan takaisin.

Tutustu Harrin projektitarinaan 

Ota yhteyttä korjausrakentamiseen

Tiedot

Projektin nimi
HEKA Käpylä Pohjolankatu 47
Asiakas
KYMP / Asuntotuotanto
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat