Parkanoon rakennettiin uusi hieno koulukampus.

Urakkaamme sisältyi rakennusten suunnittelu ja toteutus. Kyseessä on elinkaarihanke, mikä tarkoittaa sitä, että rakentamisen lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat vastuullamme 20 vuoden palvelujakson ajan.

Uusi koulu on ilmaisupainotteinen. Kampuksessa on uutta opetussuunnitelmaa tukeva puoliavoin oppimisympäristö: sekä perinteisiä suljettavia luokkahuoneita että avoimia ja erilaisilla siirrettävillä kalusteilla ja verhoilla rajattavia tiloja. Sisätiloissa on keskellä teatterinäyttämö ja 300 henkilön katsomo, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Näyttämö ja katsomo toimivat päivät oppimistiloina. Lisäksi kouluun rakennettiin liikuntasali, jossa on 200 katsojapaikkaa. Muunneltavien tilojen avulla koulukampuksesta tuli monitoimitalo, jota kuntalaiset ja erilaiset urheiluseurat ja yhdistykset voivat käyttää iltaisin ja viikonloppuisin.

Hankkeeseen liittyy myös Tekesin Biopohjaisuutta ja bittejä -hanke, jossa tutkitaan puun ja mahdollisten muiden biomateriaalien vaikutusta oppimiseen ja viihtymiseen. Kampuksen tieto- ja viestintätekniikka on modernia: käytettävissä on esimerkiksi siirreltävää laitteistoa, paljon latauspisteitä sekä langattomat kuvan ja äänen siirtomahdollisuudet.

Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2017 ja koulu valmistui 2019.

Energiansäästöstä tulossa elämyksellinen osa koulupäivää

Sujuvaa arkea Parkanon koulukampuksella

Lue lisää toteuttamistamme elinkaarihankkeista

Tiedot

Projektin nimi
Parkanon koulukampus
Asiakas
Parkanon kunta
Kaupunki
Parkano
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit