Parkanon koulukampus

Parkanoon rakennetaan uusi hieno koulukampus

Parkanon koulukampuksen rakennusprojekti on hyvässä vauhdissa. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2017, ja koulu valmistuu kesällä 2019.

Urakkaamme sisältyy rakennusten suunnittelu ja toteutus. Kyseessä on elinkaarihanke, mikä tarkoittaa sitä, että rakentamisen lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat vastuullamme 20 vuoden palvelujakson ajan.

Uusi koulu on ilmaisupainotteinen. Kampuksessa on uutta opetussuunnitelmaa tukeva puoliavoin oppimisympäristö: sekä perinteisiä suljettavia luokkahuoneita että avoimia ja erilaisilla siirrettävillä kalusteilla ja verhoilla rajattavia tiloja. Sisätiloissa on keskellä teatterinäyttämö ja 300 henkilön katsomo, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Näyttämö ja katsomo toimivat päivät oppimistiloina. Lisäksi kouluun rakennetaan liikuntasali, jossa on 200 katsojapaikkaa. Muunneltavien tilojen avulla koulukampuksesta tulee monitoimitalo, jota kuntalaiset ja erilaiset urheiluseurat ja yhdistykset voivat käyttää iltaisin ja viikonloppuisin.

Hankkeeseen liittyy myös Tekesin Biopohjaisuutta ja bittejä -hanke, jossa tutkitaan puun ja mahdollisten muiden biomateriaalien vaikutusta oppimiseen ja viihtymiseen. Kampuksen tieto- ja viestintätekniikka on modernia: käyttöön tulee esimerkiksi siirreltävää laitteistoa, paljon latauspisteitä sekä langattomat kuvan ja äänen siirtomahdollisuudet.

Tiedot

Projektin nimi
Parkanon koulukampus
Asiakas
Parkanon kunta
Kaupunki
Parkano
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit

Sulje
Sulje
Lähetetään...