Merenkulkijanrannan rantakodit, Helsinki

Lauttasaaren Merenkulkijanranta on ainutlaatuinen asuinalue meren rannalla ja osittain sen päällä. Rannassa rakennukset ulottuvat pilarien varassa meren ylle. Alue luo arkkitehtonisesti merkittävän kokonaisuuden Helsingin merelliseen kaupunkikuvaan.

Merenkulkijanrannan veistokselliset talot myötäilevät rantaan laskeutuvia kallioita kuin ne olisivat luonnon siihen suunnittelemia. Rantatalot ovat syntyneet tyrskyyn ja tyveneen, ne kurottuvat merelle vankkoina kuin rannan ikikalliot. Kesällä talojen alla kimaltelee Itämeri, talvella pakkanen kuroo merelle jääkantta. Täällä voit nähdä horisontin ja meren.

Merenkulkijanrannan rakentaminen alkoi vuonna 2007 ja se valmistui toukokuussa 2015. Rakennusprojektin aikana alueelle on noussut 7 taloyhtiötä, joissa on 237 asuntoa ja 272-paikkainen pihakannen alla oleva parkkihalli.

Merenkulkijanrannan alueen suunnittelu perustuu vuonna 2002 järjestettyyn arkkitehtisuunnittelun kutsukilpailuun, jonka voitti Arkkitehdit NRT Oy. Kilpailuehdotuksen keskeisiä ajatuksia olivat Lauttasaaren itärannan satamahengen jatkaminen ja rakennusten sijoittaminen siten, että mahdollisimman moneen asuntoon tuli merinäköala.

Tiedot

Projektin nimi
Merenkulkijanranta
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2015
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Asuminen

Linkit

Katso video