Maistraatinportti, Helsinki

Postmodernin arkkitehtuurin helmi Pasilan ytimessä peruskorjataan moderniksi toimistotaloksi.

Peruskorjaamme omaperusteisena kiinteistökehityshankkeena Maistraatinportin toimistorakennuksen Länsi-Pasilan ytimessä.

Kauppakeskus Triplan vieressä sijaitseva Maistraatinportti on postmodernin arkkitehtuurin helmi, joka herätetään korjausrakentamalla uudelleen eloon. Toimistokiinteistö korjataan kokonaisuudessaan julkisivua myöten. Kiinteistöön tulee noin 12 200 m2 vuokrattavaa toimistotilaa, joihin mahtuu yhteensä noin 800 työpistettä. Samalla kiinteistö muutetaan yhden käyttäjän toimistotalosta useampaa käyttäjää palvelevaksi moderniksi toimistotaloksi.

Korjausurakka valmistuu syksyllä 2023.

Arkkitehtuurin helmi

Maistraatinportin toimistotalo on alun perin arkkitehti Ilmo Valjakan suunnittelema ja korjaus toteutetaan arkkitehdin persoonallista alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittaen. Alkuperäisdesigniin kuuluvat lasikatto, valokuilut ja leikkisät ikkuna-aukotukset tuovat tilaan poikkeuksellisen määrän luonnonvaloa. Toteutuksessa hyödynnetäänkin erityisesti näitä valoisuuteen ja kauniiseen muotokieleen liittyviä suunnitteluratkaisuja.

Maistraatinportti_atrium_1920x1080.jpgHavainnekuva Maistraatinportin atrium-tilasta.

Peruskorjaus on vastuullista

Peruskorjaus tehdään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Vanhan rakennuksen peruskorjaaminen on lähtökohtaisesti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uuden rakentaminen. Rakennukselle lasketaan lähtötilanteen CO2 hiilijalanjälki. Peruskorjauksen jälkeen tehdään uusi laskenta, jossa tavoitteena on 30 % alhaisempi hiilijalanjälki verrattuna lähtötilanteeseen.

Suunnittelussa vähäpäästöisyys on otettu huomioon muun muassa rakennusmateriaaleissa, eristyksessä, lämmityksessä ja kiinteistön elinkaaren aikaisessa ylläpidossa. Älykäs talotekniikka mahdollistaa liittymisen kaukokylmään, energiaa säästävän valaistuksenohjauksen ja ilmanvaihtoa säätelevät läsnäolosensorit.

Keskeinen sijainti Pasilan ytimessä tarjoaa erinomaisten liikenneyhteyksien lisäksi myös monipuoliset palvelut YIT:n kehittämässä Pohjoismaiden suurimmassa kauppa- ja palvelukeskuksessa Triplassa.

Rakennukselle haetaan LEED Gold-tason sertifikaattia.

Tutustu vapaisiin toimitiloihin Maistraatinportissa

Uniikki Maistraatinportti kukoistaa jälleen | YIT.fi

Hae töihin hankkeeseemme

Toimitilan elinkaarella vaikutus vastuullisuuteen

Henkilöstöpalveluyritys Eezy vuokralaiseksi Pasilan Maistraatinportin toimistotaloon

Muut vapaat toimitilat Helsingissä

Tiedot

Projektin nimi
Maistraatinportti -toimistokiinteistö
Asiakas
YIT:n omaperusteinen kiinteistökehityskohde
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat