Kauppakeskus Lauttis, Helsinki

Lauttis on urbaani kokonaisuus Helsingin Lauttasaaressa, joka koostuu kauppakeskuksesta, kolmesta asuinkerrostalosta (Treffi, Keula ja Nuoli) ja maanalaisesta pysäköintitalosta. Kauppakeskus Lauttis avautui joulukuussa 2016 ja viimeinen asuintalo kesällä 2017.

Moderni + urbaani = Lauttis

Kauppakeskuksessa on noin 25 liiketilaa: kaksi päivittäistavarakauppaa, Alko, apteekki, erikoisliikkeitä, kahviloita, ravintoloita ja Lauttasaaren posti. Lauttiksen pinta-ala on noin 6 000 neliömetriä. Sen asuintaloissa on lähes 140 huoneistoa, joiden koko vaihtelee 29 neliöstä 108 neliöön. Lauttiksesta pääsee suoraan Länsimetron Lauttasaaren asemalle.

Lauttiksen asukkaiden ja liikkeiden välillä on käytössä digitaalinen palvelu YIT Plus helpottamaan arjen sujumista. Pysäköintihalliin tunnistaudutaan ja pysäköintimaksut veloitetaan autojen rekisterilaattojen avulla.

Suunnittelussa on huomioitu ns. mixed use -periaate, jossa kaupunkirakenteeseen upotetaan tiiviisti asumista, palveluita, työpaikkoja sekä modernia julkista liikennettä, Lauttiksen tapauksessa metro. Lauttis on oiva esimerkki siitä, miten hybridimallissa onnistuneesti yhdistetään rakentamisen eri osa-alueita, niin infra-, toimitila- kuin asuinrakentamista. Lauttiksen kauppakeskuksella on kultainen LEED-sertifikaatti sen lämmitys-, viilennys- ja ilmanvaihtojärjestelmän ansiosta.

Lauttis sai nimensä nimikilpailun perusteella.

Lue lisää toimitilaRAKENtamisestamme

Katso kaikki Helsingin vapaat ja vuokrattavat liiketilat

Tiedot

Projektin nimi
Lauttis
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2016
Projektin status
Valmistunut
Energialuokka
Kultainen LEED

Linkit

Lauttiksen avajaiset 1.12.2016