Länsiterminaali 2, Helsinki

Hanke valmistui yli kuukauden etuajassa ja viisi prosenttia alle budjetin. Länsiterminaali 2:lla on kokoa noin 13 800m2 ja volyymiltaan se on 93 100m3.

Länsiterminaali 2 / West Terminal 2
Länsiterminaali 2 / West Terminal 2

Länsiterminaali 2 oli menestys

Uusi Länsiterminaali 2 avautui matkustajille helmikuussa 2017. Hanke valmistui yli kuukauden etuajassa ja viisi prosenttia alle budjetin. Länsiterminaali 2:lla on kokoa noin 13 800m2 ja volyymiltaan se on 93 100m3, joka tekee siitä lähes yhtä ison kuin Eduskuntatalosta. Länsiterminaali 2 rakennettiin kierrätetylle maaperälle hiukan etelään aiemmasta terminaalista. Matkustajaterminaalista löytyy kioski, kahvila, ravintolabaari sekä Tallink Siljan ja Eckerö Linen palvelupisteet. Asiakas: Helsingin Satama.

Uusi tyylikäs Helsingin Länsisatama

Länsiterminaali 2 on arkkitehtonisesti näyttävä ja korkealaautinen rakennus. Suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomioita ympäristöystävällisyyteen, valaistuus on esimerkiksi toteutettu täysin aurinkopaneelein. Länsiterminaalin julkisivu on pääosin terästä.

Länsisatama on Suomen vilkkain matkustajasatama. Sen kautta kulkee linjaliikennettä Tallinnaan ja Pietariin. Sen lisäksi Länsisatama ottaa vastaan kansainvälisiä risteilijöitä.

Länsiterminaali 2 on suunniteltu palvelemaan erityisesti nopeaa reittiliikennettä ja lähes seitsemää miljoonaa matkustajaa vuosittain.

Infra

Tiedot

Projektin nimi
Länsiterminaali 2
Asiakas
Helsingin Satama
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut

Näin Länsiterminaali 2 valmistui