Konepajan asuinalue, Helsinki

Pasilan Konepajan alue on inspiroiva yhdistelmä urbaania kantakaupunkia, uutta arkkitehtuuria ja vanhaa teollisuushistoriaa. Entisellä VR:n konepajan alueella eletään vilkasta ja värikästä kaupunkielämää.

Konepajan alueelle tulee asunnot 2 500 asukkaalle ja 2 500 työpaikkaa, kun alueen itäpäähän rakennetaan projektin loppuvaiheessa toimistotalojen ketju - eräänlainen maamerkki Sturenkadun kulmaan.

Asuntokorttelin Aleksis Kiven kadun puolen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Nurmela-Raimoranta-Tasa Oy, jonka suunnitteluryhmää johtaa professori Jyrki Tasa. Teollisuuskadun puoleisen korttelin on suunnitellut ARK-house arkkitehdit Oy:n Hannu Huttunen ja Markku Erholtz. Asuintaloissa toteutetaan yksilöllisiä toiveita niin tilan suunnittelun kuin materiaalien suhteen.

Konepajan alue rakennetaan vaiheittain. Museovirasto on arvioinut Konepajan rakennuskokonaisuuden olevan yksi Helsingin merkittävimmistä kulttuuriympäristöistä. Konepajan alueen viimeistä asuintaloa aletaan rakentamaan syksyllä 2019 ja sen on arvioitu valmistuvan alkuvuonna 2021. 

Myytävät asunnot Konepajalla

Tiedot

Projektin nimi
Konepaja
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Asuminen