Kivipalatsin peruskorjaus, Helsinki

Rakensimme Helsingin ydinkeskustaan Lönnrotinkadulle uusia asuntoja. Reilusti satavuotias arvokiinteistö nykyaikaistettiin ja yksityiskohtia entisöitiin.

Vuonna 1896 asuinrakennukseksi valmistuneen Kivipalatsin tilat oli vuosien saatossa muutettu toimisto- ja liikekäyttöön. Nyt tilat on palautettu alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa ja loistoonsa. Uusittuun Asunto Oy Helsingin Kivipalatsin kiinteistöön valmistui 28 asuntoa.

Rakennus on osittain suojeltu, ja peruskorjaus tehtiin yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa  Rakennustyöt sisälsivät uuden vesikaton, välipohjien kunnostuksen, rakenteiden parannustöitä sekä eristyksien ja sisäpintojen uusimista. Ikkunat kunnostettiin, ja uusilla rakenneratkaisuilla parannettiin rakennuksen paloturvallisuutta ja äänieristystä. Kiinteistön sähkö-, tele-, putki-, ilmanvaihto-, ohjaus- ja turvajärjestelmät uusittiin kokonaan.

Ullakkokerrokseen rakennettiin uusia asuntoja ja viisi kattoterassia, kattoikkunoita ja parvekkeita. Lisäksi uusimme hissit, laajensimme vanhoja hissikuiluja ja rakensimme uuden hissikuilun kolmatta hissiä varten. Myös julkisivuun tehtiin mittava kunnostustyö.  

Paitsi sisällöltään ja vaatimustasoltaan hanke oli myös logistisesti haastava sijaintinsa vuoksi, vilkkaassa ydinkeskustassa.

Nyt Kivipalatsin tilaratkaisut ja tekniikka vastaavat nykypäivän tarpeita, vaativaan makuun.

Lue lisää korjausrakentamisen palveluistamme.

Tiedot

Projektin nimi
Kivipalatsin peruskorjaus
Asiakas
Rakennus Oy Kivipalatsi, jonka omistajat ovat Ahlström Capital Oy ja HGR Property Partners Oy
Kaupunki
Helsinki
Valmistumisvuosi
2014
Projektin status
Valmistunut