Keravanjoen monitoimitalo

Monitoimitalon tiloissa toimii koulu ja lisäksi se on alueen asukkaiden kohtaamispaikka.

Rakensimme Keravanjoen monitoimitalon allianssimallilla. Allianssissa olivat mukana tilaajana Keravan kaupunki sekä Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, talotekniikkasuunnittelusta ja energiatehokkuuskonsultoinnista vastaavat Granlund Oy ja Granlund Consulting Oy, talotekniikan toteutuksesta vastaava Caverion Suomi Oy ja rakennesuunnittelusta vastaava WSP Finland Oy.

Allianssimallin mukaisesti hankkeen tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat toimivat yhteistyössä ja sitoutuvat yhteisiin kustannus- ja laatutavoitteisiin hankkeen edun näkökulmasta. Olimme mukana myös hankkeen kehitysvaiheessa.

Uusi kohtaamispaikka Keravalle

Monitoimitaloon rakennettiin tilat noin 1 000 oppilaalle. Se korvasi Keravanjoen yhtenäiskoulun Lapilan ja Jaakkolan toimipisteet, jotka oli tarkoitus purkaa. Tilat suunniteltiin niin, että ne palvelevat mahdollisimman monipuolisesti myös kaupunkilaisten iltakäyttöä ja harrastustoimintaa. Oppimisympäristöt on suunniteltu tukemaan uutta opetussuunnitelmaa ja erilaisia työskentelymuotoja.

Uusi rakennus on kooltaan yli 10 000 bruttoneliömetriä ja sinne tehtiin myös valmistuskeittiö, jossa voidaan valmistaa 3 000 ruoka-annosta päivässä. Rakennus valmistui kesällä 2021. Hankkeen kehitysvaihe käynnistyi keväällä 2018. Kehitysvaiheessa suunnitteluun osallistettiin laajasti eri käyttäjäryhmiä, joiden toiveet otettiin huomioon hankesuunnitelmassa.

Terveellisyys ja turvallisuus ovat hankkeen päälähtökohtia kaikissa sen vaiheissa aina suunnittelusta toteutukseen. Hankkeessa oli Terve Talo -koordinaattori, ja se täyttää RTS-ympäristöluokituksen vaatimukset, joilla varmistetaan hyvät sisäolosuhteet ja pienemmät energiakustannukset. Rakentamisessa hyödynnettiin puuta erityisesti sisätiloissa.

 Lue lisää oppimisypäristöistämme

Tiedot

Projektin nimi
Keravanjoen monitoimitalo
Asiakas
Keravan kaupunki
Kaupunki
Kerava
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit