Kaarinan Aura, Kaarina

Rakensimme Hartwallin vanhan panimon alueelle Kaarinaan 37 uutta YIT Kotia.

Rakensimme Kaarinan Piispanristille, Hartwallin vanhan panimon alueelle asuintalon pihavarastoineen. Kaarinan Aurassa on yhteensä 37 asuntoa. Lisäksi siihen kuuluu irtaimisto- ja ulkoiluvälinevarastot, teknisiä tiloja, väestösuoja, kuivaushuone sekä talovarasto.

YIT on rakentanut tätä asuinaluetta useita vuosia, ja Kaarinan Aura on alueen kymmenestä kerrostalosta viimeinen.

Rakennustyöt aloitettiin paalutuksilla maaliskuussa 2022, ennen kuin edeltävään taloon muuttivat asukkaat.  Varsinaiset rakennustyöt alkoivat touko-kesäkuussa ensimmäisten anturoiden valamisella. Runkotyöt alkoivat elokuussa, kun elementtitoimitus saatiin elokuun alussa. Kohde valmistui vuoden 2023 toukokuussa.

Kaarinan Aura on teollisessa rakentamisessa asumisen segmentin pilottikohde uuden tahtituotannon aikatauluohjelman osalta. Työmaan töiden etenemisen seurattavuus parani uuden ohjelman myötä.

Järjestelmä on helpottanut toimitusten pilkkomista osiin sekä logistiikan hallintaa ja seurantaa. Kohteessa yleisiä tiloja on vähän, jolloin varastointimahdollisuudet ovat olleet rajalliset. Tahtituotannon järjestelmän avulla on osattu tilata kerroksittain tavarat aina oikeaan aikaan. Järjestelmä on auttanut kokonaisuuden hallinnassa, kun työt on pilkottu pieniin paloihin ja toimitukset ajoitettu siten, ettei välivarastoinnin tarvetta ole juurikaan ollut.

Työmaan parempi hallinta on näkynyt ulospäin etenkin siten, että työmaa on siisti ja ruuhkautumista tai odottelua ei synny, vaan kaikki etenee sujuvasti ja oikea-aikaisesti. Tässä kohteessa jätehuolto onkin hoidettu esimerkillisesti ja työmaa on ollut hyvin siisti ja järjestyksessä, missä myös tahtituotannolla on osansa.

Tiedot

Projektin nimi
Kaarinan Aura, Kaarina
Asiakas
Omaperustainen asuntokohde
Kaupunki
Kaarina
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Asuminen