Hoivakoteja, pääkaupunkiseutu

KOy Avian Elämänkaarikodit -hoivahybridihanke Vantaan Veromiehessä yhdistää sukupolvia: se sisältää sekä vanhusten hoivakodin että päiväkodin. Huhtikuussa 2019 valmistuneen uudiskohteen koko on 7 300 bruttoneliötä. Käytettävissä on 60 asukaspaikkaa ja 66 vuokra-asuntoa sekä päiväkotitilat 72 lapselle.

Veromiehen palvelutalo ja päiväkoti on lähellä elämää ja palveluja. Se sijaitsee asuinkerrostaloalueella Kehä III:n ja Tikkurilantien välissä ja Aviapoliksen juna-aseman tuntumassa lähellä lentoasemaa, Jumbon kauppakeskusta ja Flamingon viihdekeskusta. 

                ---

Lähipalvelukeskus Hertsi rakentuu Helsingin Herttoniemeen uuden Prisman ja jo olemassa olevan Megahertsi-kauppakeskuksen palveluiden ympärille.

Hertsiin rakennetaan myös hoivakoti ja päiväkoti, mukavasti kattopihoille, pois liikenteen melskeestä mutta lähelle palveluita ja liikenneyhteyksiä.

Hertsi on voimakkaasti kehittyvän Herttoniemen uusi keskusta ja päivittäinen asiointi- ja kohtaamispaikka. YIT:n ja Hartelan yhteinen hanke Hertsi valmistui vuonna 2020. Lisätietoja: https://hertsi.fi/

                             ---

Hoivakoti Aallotar (aloituskuvassa) Espoon Pohjois-Tapiolassa on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä sekä merkityksellistä ja aktiivista arkea. Vuonna 2018 valmistuneen talon laajuus on 2 662 kerrosneliötä, ja se tarjoaa 61 asukaspaikkaa pientaloalueella.

                             ---

Espoon Laaksolahdessa sijaitsee ikäihmisille hoivapalveluja tarjoava Vire Koti Huvilaharju. Luonnonkauniissa naapurustossa sijaitsevassa rakennuksessa on 40 asuinhuonetta, ja se on kooltaan lähes 2 000 neliötä.

Huvilaharju on lämminhenkinen ja esteetön hoivakoti, jossa asukkaat asuvat omissa huoneissaan ja oleskelevat yhteistiloissa. Hoivakodin suunnittelussa ja sisustuksessa on huomioitu ikäihmisten ja muistisairaiden asukkaiden vaatimukset ja kuntouttavan ympäristön merkitys.

Huvilaharju valmistui käyttöön syyskuussa 2015. Kaksikerroksinen rinneratkaisu istuu erityisen hyvin pientaloympäristöön. YIT kehitti ja toteutti hankkeen, joka puurunkoineen oli paloteknisesti haastava kohde.

                            ---

Joenrannan palvelukoti sijaitsee vanhalla varuskunta-alueella Tuusulan Hyrylässä. Se on entinen kasarmirakennus, jonka YIT hankki, kehitti ja peruskorjasi hoivakodiksi. Rakennus on suojeltu, mikä edellytti yhteistyötä museoviraston kanssa kohteen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.

Palvelukoti tarjoaa valmennusta lähes 50 vammautuneelle ja kuntoutujalle. Omien tilojen lisäksi heillä on käytössään ruokasali, olohuone, sauna sekä harrastetiloja. Rakennus on kooltaan yli 3 500 neliötä. Se otettiin käyttöön tammikuussa 2013.

                            ---

Mielenterveyskuntoutujien ja vanhusten hoivapalveluja tarjoavat Kyyhkyskodit ja Tunaro sijaitsevat Espoon Kilossa, missä olemassa olevan toimistorakennuksen uusi käyttötarkoitus kehitettiin ja peruskorjattiin asemakaavamuutoksella YIT:n toimesta hoivakodiksi. Joulukuussa 2010 valmistuneessa rakennuksessa on 108 asukaspaikkaa, ja se toteutettiin Ara-hankkeena. Laajuudeltaan kokonaisuus kattaa yli 6 000 neliötä.

                             ---

YIT on erikoistunut erilaisten hoivahankkeiden, kuten erityisryhmien palvelutalojen ja päiväkotien kehittämiseen, suunnitteluun ja rakentamiseen. Me yhdistämme toimijat ja tekijät, kehitämme hankkeeseen sopivan liiketoimintamallin ja hoidamme käytännön asiat.  Hoivapalvelujen tuottaja on alusta lähtien mukana suunnittelussa, joka mahdollistaa toimintakonseptia parhaiten palvelevien tilojen toteuttamisen. Esteettömyys ja kodikkaat tilaratkaisut edistävät asukkaiden sujuvaa arkea. Sijainnit keskeisillä paikoilla hyvine liikenneyhteyksineen auttavat pitämään hoivakotien asukkaat ja päiväkodit osana lähiyhteisöä ja mahdollistavat helpon kulkemisen.

Lue lisää toimitilarakentamisesta

LUE LISÄÄ HOIVAHANKKEISTA

Tiedot

Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2020
Projektin status
Valmistunut