Rakensimme Länsi-Norjan upeassa vuoristomaisemassa vesivoimalaitoksia energiayhtiö Småkraftille. Työmaalle pääsi vain vesitse tai helikopterilla, mikä toi urakkaan omat haasteensa.

Fjærlandin vesivoimalaitokset / Fjærland hydropower plants
Fjærlandin vesivoimalaitokset / Fjærland hydropower plants

Fjærlandissa, merenpinnan tasolta alkaen kuuteen sataan metriin vuorta ylös, sijaitsi työmaa, jossa rakensimme Lidalin voimalaitoksen tuloaukkoineen, 1500 metriä pitkän tunnelin ja 600 metriä syvän kuilun.

Koska työmaalle ei päässyt tietä pitkin, kuljetimme paikalle kaiken tarvittavan veneillä tai helikopterilla. Toimme laitteet ja tarvikkeet lautalle, jolta työskentelimme - myös raskaat koneet, kuorma-autot ja korjaamon.

Vaativassa hankkeessa erityisesti suunnittelu ja logistiikka oli hoidettava huolella, jotta kustannus- ja aikataulurajoissa pysyttiin. Sääolosuhteet aiheuttivat omat haasteensa. Tämäntyyppisellä rakennustyömaalla turvallisuudesta huolehtiminen oli tavallistakin tärkeämpää, ja yllättäviin tilanteisiin oli varauduttu, evakuointia myöten.

Lautalta käsin työskentely tavallisen maalla sijaitsevan työmaan sijaan vähensi rakennustyön suoria vaikutuksia ympäristöön. Minimoimme vaikutukset ympäristöön muillakin tavoin, esimerkiksi puhdistamalla työmaan käyttämä veden

  • Rakensimme Småkraft-energiayhtiölle kaksi vesivoimalaitosta
  • Urakkaan sisältyivät kuilut sekä tuloaukot kaikkiin alueelle tuleviin yhtensä kuuteen voimalaitokseen ja noin 2,5 km tunnelia.
  • Projektin erityispiirteitä olivat työmaan sijainti tiettömällä alueella sekä työskentely lautalta käsin, jotta rakentamisen vaikutukset ympäristöön saatiin minimoitua.
  • Lidalin työmaalla työskentelee noin 50 työntekijää
  • Projekti alkoi heinäkuussa 2015 ja valmistui joulukuussa 2016.

energia- teollisuus- ja vesihuoltorakentaminen

Vesivoiman tuotanto kasvaa Norjassa

Tiedot

Projektin nimi
Lidalin ja Romøyrin voimalaitosten louhintatyöt
Asiakas
Småkraft AS
Kaupunki
Sognin ja Fjordalenin läänit
Maa
Norway
Valmistumisvuosi
2018
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra