Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus, Vihti

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskukseen toteutettiin turvallinen ja eheä polku päiväkodista kouluun.

Rakensimme Vihtiin elinkaarimallilla Etelä-Nummelan koulun, jonne toteutimme tilat kymmenelle päiväkotiryhmälle ja kolmesarjaiselle alakoululle. Kokonaisuuteen kuuluivat myös ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen sekä ruotsinkielisen koulun tilat.

Uusi koulu- ja päiväkotikeskus tehtiin kasvavalle Etelä-Nummelan alueelle, reilun kilometrin päähän tulevasta Vihti-Nummelan juna-asemasta. Tiloista tehtiin kuntaisille arjen kohtaamispaikka, jonne keskitettiin myös harrastustoiminnot ja nuorisotoimi. 120 kävijälle mitoitetun nuorisotoimen tilan kävijät voivat käyttää koulun maker-tilaa eli kädentaitojen opiskelun tiloja ja muitakin yhteisiä tiloja.

Moniin käyttötarkoituksiin muotoutuvat tilat tukevat oppimista ja yhteisöllisyyttä. Tilat on suunniteltu muunneltaviksi siten, että ne mahdollistavat hyvin niin paritiimitoiminnan varhaiskasvatuksessa, kuin erilaisten oppimisryhmien järjestelyn koulussa.

Energiatehokkuus ja hyvät sisäilmaolosuhteet olivat tärkeässä roolissa ja niissä hyödynnettiin YIT:n Smart Building -ratkaisuja. Tiloissa hyödynnetään uusiutuvina energialähteinä maalämpöä (lämmitys ja jäähdytys) ja aurinkosähköä. Tiloihin tulee muun muassa tehokas lämmön talteenotto sekä energiatehokas led-valaistus.

Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, jolloin huolehdimme suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kiinteistön ylläpidosta, siivouksesta ja ulkoalueiden hoidosta kahdenkymmen vuoden ajan.

Katso myös:

Oppilaitosrakentaminen

Lue lisää elinkaarimallista

Ota yhteyttä

Tiedot

Projektin nimi
Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus
Asiakas
Vihdin kunta
Kaupunki
Vihti
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat