Tervetuloa seuraamaan Kuntolaakson blogia

Tästä blogista löydät Kuopion Kuntolaakso -hankkeen uusimmat kuulumiset.

Tervehdys,

Olen Törrösen Sanna YIT:ltä, Kuntolaakson työmaan työnjohtoharjoittelija. Pyrin kuukausittain kertomaan työmaan tapahtumista tämän blogin välityksellä. Aiheet vaihtelevat läpi rakennusvaiheen hankkeen etenemisestä sen valmistumiseen saakka. Haastattelen työmaalla eri tehtävissä työskenteleviä henkilöitä ja avaan ajankohtaisia työvaiheita ja yksittäisiä töitä, mitä työmaalla kulloinkin on työnalla. Tule mukaan seuraamaan Kuntolaakson rakentumista!

Kuntolaakso - mistä siis koko jutussa on kyse?

Niiralan montussa korjataan vanhaa ja rakennetaan uutta. Luvassa on jäähallin laajennusta peruskorjauksineen sekä aivan uusi uimahalli ja pysäköintilaitos. Samassa yhteydessä toteutetaan myös Hannes Kolehmaisen Kadun muutostyöt Suokadun puoleisesta päädystä. Aika lailla vaihtelevaa tekemistä muutamaksi vuodeksi – Kuntolaakson pitäisi valmistua vuonna 2020.

Missä mennään, mitä on jo tehty?

Työmaa on käynnistynyt jouhevasti, mutta tällä hetkellä ohikulkijoille näkyy lähinnä vain monttu maarakennustöiden ollessa käynnissä. Paljon on kuitenkin ehtinyt jo tapahtumaan, kun esimerkiksi uimahallin perustuksia on ryhdytty rakentamaan ja jäähallissa purkutyöt on pääosin saatu tehtyä ja rakentamisvaihe aloitettu.

Hannes Kolehmaisen Katu

Maarakennustyöt ovat edenneet onnistuneesti aikataulussa ja tie muotoutuu kerros kerrokselta. Pohjalle ajetaan louhetta tarvittavan kantavuuden saavuttamiseksi, minkä seurauksena työmaalla liikkuu tällä hetkellä paljon raskasta työmaaliikennettä maarakennustöissä. Kuvassa näkyy maansiirtotöissä olevia kiviautoja ja kaivinkone, joka tekee tasoitustöitä tulevan kadun pohjalla.

Pöyry suorittaa kantavuuskokeita eli varmistaa maapohjan käytön aikaista kestävyyttä Hannes Kolehmaisen Kadulla. Kantavuuskokeet tehdään levykuormituslaitteistolla aina ennen uuden kerroksen aloitusta. Kokeessa kuormitetaan levyä portaittain ja mitataan levyn painuma kussakin kuormitusportaassa. Hannes Kolehmaisen Kadulla laitteiston vastapainona toimii kaivinkone. Kyseisen mittauksen tulokset olivat hyvät ja uuden kerroksen tekeminen voitiin aloittaa.

Uimahalli

Kuvassa uimahallin pohja on nyt oikeassa korossa ja sitä tiivistetään. Raudat ovat jo valmiina odottamassa perustustöiden aloittamista.

Seuraavaksi vuorossa on eristeiden laitto, raudoitus ja muotin teko ennen betonivalua. Betonivalun on arvioitu alkavan viikolla 23.

Jäähalli

Jäähallilla purkutyöt ovat edenneet mallikkaasti ajallaan ja rakentamisvaihe on päästy aloittamaan. Näkyviä muutoksia on jo tapahtunut, kun esimerkiksi tulevissa pukuhuoneissa on muurattu seiniä ja tehty lattioita, toimistotilojen muutos wc-tiloiksi on käynnissä ja ringside-katsomon runkotyöt on aloitettu jään tasalla. Kaukalon kaventuessa ringside-paikkoja halliin tulee noin 400 kappaletta. Myös jäähallin katon bitumikermityöt ovat käynnissä.

Työhyvinvoinnista pidetään huolta joka aamuisella aamujumpalla, johon osallistuu työntekijöiden lisäksi työmaan työnjohtajia ja toimihenkilöitä.

Tämä oli ensimmäinen blogi työmaan tapahtumista - toivottavasti osasin kertoa teitä kiinnostavista asioista. Otan blogista mielelläni vastaan palautetta ja juttuideoita tulevista aiheista, mistä haluaisitte rakentamisesta mahdollisesti kuulla.

Seuraava blogi ilmestyy ennen heinäkuuta. Kuulumisiin ensi kertaan!

Sanna

Lue myös aiemmat blogit Kuntolaakson rakentumisesta

Sanna Törrönen / Työnjohtaja

Sanna haluaa olla mukana kehittämässä toimivampaa viestintää niin rakennushankkeen sisäisille kuin ulkoisillekin sidosryhmille. Sanna tulee tämän blogin kautta kertomaan Kuntolaakson työmaan arjesta ja siellä toimivista henkilöistä.