Vartin kaupunki -podcastin toisessa jaksossa puhutaan kaupunkien tiiviydestä

Juha Kostiaisen kanssa studiossa puhumassa ovat arkkitehti Aija Staffans ja Helsingin yleiskaavapäällikkö Pasi Rajala.

”Tarvitsemme enemmän sekä-että-keskustelua. Muut asiat, kuten palvelurakenteen kannattavuus ja joukkoliikenne painavat mielestäni enemmän kuin tiiviys, kun puhutaan toimivista kaupungeista.”

Näin sanoo tutkija ja arkkitehti Aija Staffans Vartin kaupunki -podcastin toisessa jaksossa, joka on nyt kuunneltavissa verkkosivuillamme. Staffansin lisäksi Juha Kostiaisen (johtaja, kestävä kaupunkikehitys, YIT) vieraaksi on saapunut Helsingin kaupungin yleiskaavapäällikkö Pasi Rajala.

”Tiiviys mahdollistaa sen, että kaupunki voi olla mielenkiintoinen. Emme kuitenkaan voi puhua ainoastaan mekaanisesta tiiviydestä; sisältö on otettava mukaan keskusteluun”, Rajala kommentoi.

Missä kaupungeissa ajatus vartin kaupungista – eli siitä, että kaupungissa kaiken tärkeän tulisi olla vartin kävely- tai pyörämatkan päässä – toteutuu vieraiden mielestä hyvin?

Miksi Aija viihtyy hyvin Töölössä? Millaista hybridirakentamista Pasi näkisi mielellään lisää Helsingissä?
Kuuntele Vartin kaupungin toinen jakso, niin tiedät.

 

Kaksi jaksoa julkaistu, viisi tulossa

Vartin kaupungin seuraava, kolmas jakso julkaistaan 14. joulukuuta.

Jaksossa aiheena on liikenne, mistä Juhan kanssa keskustelemassa ovat Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen sekä Tieliikenteen Tietokeskuksen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja.

Vartin kaupunki -podcast on osa jo perinteeksi muodostunutta, tänä vuonna 8. kertaa järjestettävää Kestävät kaupunkiympäristöt -seminaariamme, joka on täksi vuodeksi siirtynyt verkkoon.

Sivuiltamme löydät podcastin jaksojen lisäksi Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin keskeiset tulokset, jotka voit helposti ladata itsellesi visuaalisessa muodossa.

Tänä vuonna kolmatta kertaa toteutetun barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen ja kaupan vaihtoehtoihin.  

Barometriin vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2020. Otos edustaa tutkittujen kaupunkien 18-75-vuotiasta väestöä iän, sukupuolen ja kaupunkien koon suhteen.   

 

Kuuntele podcastia, lataa barometri - Kestävät kaupunkiympäristöt nyt verkossa

Kaupunkikehitys YIT:llä