Uusi Keskustakirjasto 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Helsingin keskustan Kansalaistorille rakennetaan uuden ajan Keskustakirjasto, kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka, joka täydentää Töölönlahden kulttuurikeskittymän. Keskustakirjasto on yksi Helsingin näkyvimmistä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden merkkihankkeista.

Helsingin keskustan Kansalaistorille rakennetaan uuden ajan Keskustakirjasto, kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka, joka täydentää Töölönlahden kulttuurikeskittymän. Keskustakirjasto on yksi Helsingin näkyvimmistä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden merkkihankkeista. Rakennuksen laajuus on noin 17 000 bruttoneliömetriä ja sen pääarkkitehtina toimii Arkkitehtitoimisto ALA Oy. Näyttävä Keskustakirjasto avaa ovensa joulukuussa 2018.

YIT aloitti Keskustakirjaston projektiurakan marraskuun lopulla ja hanke toteutetaan yhdessä Ramboll CM Oy:n kanssa. Keskustakirjasto koostuu ainutlaatuisen teräsrunkoisen sillan ja rakennuksen yhdistelmästä, jota ei ole koskaan aiemmin tehty Suomessa. Se on uudentyyppisine rakenneratkaisuineen harvinaisen vaativa ja monipuolinen hanke, jolla on korkeat energia- ja materiaalitehokkuustavoitteet. Rakennuksen arkkitehtuuri on vaikuttava puu- ja lasijulkisivuineen. Uusi Keskustakirjasto tulee olemaan valmistuessaan näkyvä maamerkki aivan Helsingin ydinkeskustassa. Me YIT:llä olemme erittäin innoissamme hankkeen aloittamisesta ja siitä, että saamme olla toteuttamassa Keskustakirjastoa yhdessä Helsingin kaupungin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden aikana. YIT:n yli 100 vuoden kokemuksesta rakennusalalta on tässäkin hankkeessa paljon hyötyä kaikille.

100 vuotta yhdessä

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden teemana on ’Yhdessä’. Juhlavuosi 2017 koostuu monipuolisesta elävästä ja yhteisöllisestä ohjelmasta, joka rakennetaan ja toteutetaan yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa. Ohjelman tavoitteena on syventää ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta ja saada mahdollisimman monta suomalaista mukaan tapahtumiin ensi vuoden aikana. YIT on yksi Suomi100-juhlavuoden virallisista kumppaneista ja tulemme olemaan aktiivisesti mukana toteuttamassa yhteisöllistä ohjelmaa ensi vuonna. Kerromme Suomi100-suunnitelmistamme lisää alkuvuodesta 2017.

Uuden vuosisadan bileet avaavat 100-vuotisjuhlavuoden

Helsingin kaupungin uuden vuoden juhlallisuudet Kansalaistorin ja Töölönlahden alueella, uuden Keskustakirjaston rakennustyömaan vieressä, avaavat virallisesti juhlavuoden lauantaina 31.12.2016. Ennennäkemätön kaupunkitapahtuma alkaa jo puoliltapäivin ja huipentuu Uuden vuosisadan bileisiin Kansalaistorilla klo 21 alkaen. Ohjelmassa on lukuisia Suomen huippuesiintyjiä, kuten Saara Aalto, Robin, Alma, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä ja Darude. Illan aikana on myös mahdollisuus tanssia Suomen suurimmalla tanssilattialla Mannerheimin tiellä. Keskiyöllä taivaalla on ihailtavana huikea ilotulitusnäytös, jonka jälkeen bileet jatkuvat aina yhteen saakka Kansalaistorilla. Mikä onkaan parempi tapa aloittaa 100 vuotiaan itsenäisen Suomen juhlinta kuin yhteiset juhlat Helsingin ytimessä!

Lue lisää Keskustakirjastosta ja Suomi100-juhlavuodesta seuraavista linkeistä:

YIT:n tiedote Keskustakirjasto-hankkeen aloituksesta:

http://www.yit.fi/yit_fi/Tietoa_YITsta/Media/single-release/YIT-aloittaa-ty%C3%B6t-Helsingin-keskustakirjaston-ty%C3%B6maalla/B9B900843F12381E

Keskustakirjaston omat nettisivut:

http://keskustakirjasto.fi/

Suomi 100-juhlavuoden viralliset nettisivut ja uuden vuoden juhlasivut:

http://suomifinland100.fi/

http://suomifinland100.fi/avajaiset/