Millainen on liikenteen ja liikkumisen tulevaisuus?

Podcastissa puhetta tällä viikolla liikenteestä. Joulun jälkeen kysymme: kuka enää halua toimistolle?

Millainen on liikenteen ja liikkumisen tulevaisuus?

Tätä kysytään Vartin kaupunki -podcastin kolmannessa jaksossa, joka on julkaistu tällä viikolla.

Jakson vieraana ovat Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen, joka nostaa avainkysymykseksi sen, miten massoja liikutetaan kaupungeissa tilatehokkaasti.

Autoalan näkökulman keskusteluun tuo Tieliikenteen Tietokeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja.

Podcastin isäntänä toimii tuttuun tapaan YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

 

Joulutauon jälkeen luvassa puhetta työelämästä

Vartin kaupungin seuraava, neljäs jakso julkaistaan lyhyen joulutauon jälkeen 28. joulukuuta.

Jaksossa aiheena on työ ja koronavuoden lopuksi kysymme: kuka tulevaisuudessa enää haluaa tulla toimistolle? Juhan kanssa keskustelemassa ovat Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Pia Sirola sekä Accenturen henkilöstöpäällikkö Marja Hyvärilä, joka on jo vuosia tehnyt pääasiassa etätöitä.

Vartin kaupunki -podcast on osa jo perinteeksi muodostunutta, tänä vuonna 8. kertaa järjestettävää Kestävät kaupunkiympäristöt -seminaariamme, joka on täksi vuodeksi siirtynyt verkkoon.

Sivuiltamme löydät podcastin jaksojen lisäksi Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin keskeiset tulokset, jotka voit helposti ladata itsellesi visuaalisessa muodossa.

Tänä vuonna kolmatta kertaa toteutetun barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen ja kaupan vaihtoehtoihin.  

Barometriin vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2020. Otos edustaa tutkittujen kaupunkien 18-75-vuotiasta väestöä iän, sukupuolen ja kaupunkien koon suhteen.   

 

Kuuntele podcastia, lataa barometri - Kestävät kaupunkiympäristöt verkossa

Kaupunkikehitys