Tulevaisuuden liikenne Kasvu Open starttaa toista kertaa – Hae 18.3. mennessä

Millaista on tulevaisuuden liikenne? Nyt on tilaa ja tarvetta innovatiivisille ideoille ja visioille.

Taas on aika kirkastaa kasvusuunnitelmia! Ensimmäinen Tulevaisuuden liikenteen Kasvupolku vuonna 2017 tuotti mahtavaa pöhinää suomalaisiin liikenteen alan kasvuyrityksiin. Kasvupolkuun saatiin lähes 40 hakemusta, joista 15 valittiin sparrausprosessiin. Odotan mielenkiinnolla nyt alkavaa vuoden 2018 Kasvupolkua.

Tulevaisuuden liikenne Kasvupolku on suunnattu yrityksille, joiden liiketoiminta keskittyy tulevaisuuden liikenteen ympärille, kuten älykkääseen liikenteeseen tai infrastruktuuriin tai uusiin liikennepalveluihin. Myös muiden toimialojen yritykset, jotka hakevat kasvua liikenteen alalta, ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoja löydät klikkaamalla tästä.

Vuoden aikana on tapahtunut ja tapahtumassa paljon

Viime vuotisen Kasvupolun jälkeen on suomalaisessa liikenteessä menty paljon eteenpäin. Monet kasvuyritykset ovat edenneet polullaan, vahvana esimerkkinä MaaS Globalin kesäinen rahoituskierros kuin myös yrityksen palkintosija eurooppalaisessa start-up kilpailussa. Myös muut kasvutiimit ovat kehittäneet liiketoimintaansa vahvasti, kuten sähköautojen latausjärjestelmien Plugit ja Ekorent, GoNow Rental ja OP-Ryhmän Kulkupalvelu autojen jakamispalveluissa, unohtamatta myöskään muita tiimejä esimerkiksi älykkään liikenneinfran sektorilla.

Sääntö-Suomen sääntöjen purkamisessa etenemme myös vahvasti. 1.7.2018 voimaan tuleva liikennekaari on erittäin edistyksellinen laki, joka keventää sääntelyä ja pääsyä kuljetusmarkkinoille, varmistaa avoimet rajapinnat tiedon kulkuun ja hyödyntämiseen sekä mahdollistaa uusia liikkumisen palveluita.

Eikä pidä myöskään unohtaa Länsimetron marraskuista avautumista. Paljon parjatussa hankkeessa on ollut ja tarvittu myös merkittäviä onnistumisia. Isossa kuvassa Länsimetro on merkittävä mahdollistava tekijä pääkaupunkiseudun ja erityisesti Espoon kehittymiselle tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Hyvä näkökulma Länsimetro hankkeeseen löytyy myös Anne Piiparisen blogista – Länsimetron hanke toisin silmin katsottuna. 

Tule mukaan Kasvupolkuun
Viime vuonna Tulevaisuuden liikenne tilaisuuksissa keskusteltiin ja vaihdettiin paljon ajatuksia liikenteen kehityksestä. Kasvupolun voittaja Snowek oli myös yksi voittajista valtakunnallisessa Start-Again sarjassa ja toiseksi tullut eli kunniamainittu Vionice Oy sai uuden omistajan Vaisala yhtiöstä.

Tervetuloa kaikki tiimit mukaan, niin uudet kuin vanhat, vuoden 2018 Kasvupolkuun!

Timo Räikkönen / Kehitys- ja markkinointijohtaja

Timo on työssään vahvasti mukana kehittämässä kokonaisvaltaista asiakaskokemusta ja hänen tavoitteenaan on ymmärtää asiakkaiden tarpeita syvällisemmin ja jatkuvasti parantaa asiakkaiden samaa palvelua. Timo tulee blogissaan pureutumaan kaupungistumiseen, rakentamiseen, digitalisaatioon ja asiakaskokemukseen liittyviin ilmiöihin.