Ajatuksia Tulevaisuuden liikenne -Kasvupolun 23.3. starttipäivän alla

Mihin menet liikenne? Liikkumisen kasvavaan haasteeseen haetaan visioita ja ratkaisuja - nyt on tilaa ja tarvetta innovatiivisille ideoille, joita haemme Tulevaisuuden liikenne -Kasvupolussa. Tule mukaan Tulevaisuuden liikenne -Kasvupolkuun – hae 29.3.2017 mennessä!

Liikkuminen ja liikenne kasvavat kaikkialla maailmassa väestön kasvun ja vaurastumisen myötä. Liikkuminen on meille jokapäiväistä. Joku voisi kuitenkin sanoa, että Suomessa emme tiedä mitään maailman ruuhkista. Ruuhkissa istuminen ja siihen turhautuminen lienee niitä harvoja tekijöitä, mikä yhdistää kaikkia maailman kulttuureja, suurkaupungista toiseen lännestä itään. Tämän voin myös omakohtaisesti todeta viime viikon työmatkaltani Moskovassa, kun istuin tuntikaupalla niin henkilöautossa kuin myös metrossa ja junassa matkalla lentokentältä kokouspaikkaan ja takaisin.

Liikkumiseen käytetty aika ja raha ovat merkittävän suuria. Liikenteeseen menee jokaiselta taloudelta iso osa kuukausituloista – niin Suomessa kuin maailmalla. Yksinomaan ruuhkat aiheuttavat valtavia suoria rahallisia menetyksiä ajankäytössä ja polttoaineiden kulutuksessa – tutkimusten mukaan yksistään USA:ssa suorat kustannukset ruuhkista johtuen ovat 100 - 150 Mrd dollaria vuodessa. Lisäksi on useita epäsuoria kustannuksia, kuten myöhästymiset ja tuottavuuden vähentyminen. Puhumattakaan liikenteen päästöistä ja niiden vaikutuksesta ympäristöön. Ja nämä kustannukset kasvavat vuosi vuodelta. Samalla tiedämme, että esimerkiksi henkilöautot ovat keskimäärin parkissa 90-95% ajasta.

Tarvitaan ideoita ja ratkaisuja

Liikkumisen kasvavaan haasteeseen haetaan visioita ja ratkaisuja lukuisten toimijoiden myötä globaalisti. Nyt on myös tilaa ja tarvetta hyvinkin innovatiivisille ideoille. Näitä haemme Tulevaisuuden liikenne -Kasvupolussa.

Autoteollisuus yksistään investoi merkittäviä summia sähkö- ja robottiautojen kehittämiseen. Suomessa viime kuukausina keskeisiä puheenaiheita ovat olleet ja tulevat olemaan valtiovallan selvitykset Suomen liikenneinfran kehittämisen edellytyksistä. On puhuttu myös autoverotuksen uudistuksista, Väylä-yhtiöstä, Suomen liikenneinfran korjausvelan kasvun taittamisesta ja digitalisaation luomista mahdollisuuksista. Ideoita tarvitaan myös esimerkiksi liikenneinfran kehittämiseen ja käytön tehostamiseen. 

Tule mukaan Tulevaisuuden liikenne -Kasvupolkuun – hae 29.3.2017 mennessä!
Kasvupolku alkaa starttipäivällä 23.3.2017 Espoossa, Tiedon tiloissa. Starttipäivä toimii infotilaisuutena, jossa kerrotaan kevään sparrausprosessista laajemmin. Tervetuloa kuuntelemaan ja aistimaan tulevaa ideointia - starttipäivä ei sido sinua tai yritystäsi Kasvupolkuun. Itse Kasvupolkuun haetaan täyttämällä hakemuslomake 29.3.2017 mennessä. Lisätietoja Kasvupolusta, 23.3. Starttipäivän ohjelmasta sekä itse Kasvupolun ilmoittautumisesta löydät linkistä https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/tulevaisuuden-liikenne-kasvupolku.

Odotan suurella mielenkiinnolla kevään Kasvupolun ideoita. YIT on mukana Kasvupolun sparraajana yhdessä ITS Finlandin, Liikenne- ja viestintäministeriön sekä ELY-keskusten, Tampereen kaupungin sekä Tieto Oy:n kanssa.

Nähdään Kasvupolulla!

Timo Räikkönen

Kehitys- ja markkinointijohtaja, YIT 

Timo Räikkönen / Kehitys- ja markkinointijohtaja

Timo on työssään vahvasti mukana kehittämässä kokonaisvaltaista asiakaskokemusta ja hänen tavoitteenaan on ymmärtää asiakkaiden tarpeita syvällisemmin ja jatkuvasti parantaa asiakkaiden samaa palvelua. Timo tulee blogissaan pureutumaan kaupungistumiseen, rakentamiseen, digitalisaatioon ja asiakaskokemukseen liittyviin ilmiöihin.