Valmistaudu sykähtymään; toimistotimantti uudeksi ehostettuna!

Kaupungin viehätys piilee nimenomaan sen kerroksellisuudessa ja rakennusten arkkitehtuurin arvostuksessa. Niinpä kaupunkikuvassa on hyvä säilyttää kerroksellisesti eri aikakausien rakennustyylejä sen sijaan, että aina rakennettaisiin uutta tilalle. Pasilassa sijaitseva Maistraatinportti on postmodernin arkkitehtuurin helmi, joka herätetään korjausrakentamalla uudelleen eloon tukemaan sekä ihmisten että yritysten sujuvaa arkea. Yrityksille Maistraatinportti tulee olemaan loistava alusta työelämälle, ja sen yllätykselliset ratkaisut tukevat yritysten kulttuuria ja uudenlaisia joustavuuden vaatimuksia.


Miljoona neliötä arvokasta tilaa tyhjän panttina


Kaupungistuminen, kaupunkirakenteen tiivistyminen ja olemassa olevan rakennuskannan vanheneminen lisäävät kestävän kaupunkikehityksen tarvetta nyt ja tulevaisuudessa. Jo pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli miljoona neliötä tyhjää toimistotilaa, joka vailla käyttäjiä ei hyödytä ketään eikä tuota mitään. Kaupunkitila on aivan liian arvokasta hukattavaksi.

Saneeraamalla vanhenevia kiinteistöjä, kaupunkikuvan kerroksellisuus kyetään säilyttämään eri aikojen parhaimpia ominaisuuksia vaalien. Kaupunkitilan tarjoama kokemuksellisuus virkistyy, kun ajan kuluessa unohdetut rakennukset päivitetään jälleen osaksi elävää kaupunkiympäristöä.

Monet sijainniltaan ohittamattomat tehdyt toimitilat ovat nyt korjausrakennusiässä.  Kuten Maistraatinportissa, tilat voidaan suunnitella uudelleen vastaamaan liiketoiminnan edellytyksiä ja muuttuvaa työnteon kulttuuria. Yhteistyössä Microsoftin ja Milttonin kanssa, olemme YIT:llä tunnistaneet tulevaisuuden työelämän oppeja, jotka kuvastavat työelämän muutoksen mukanaan tuomia vaatimuksia myös toimistotiloille.

Maistraatinportti_fiiliskuva_940x530.jpg


Maistraatinportti tarjoaa sukelluksen harkittuun geometriseen visuaalisuuteen


Fiksu uudistaminen antaa mahdollisuuden ihastua uudelleen kohteisiin, jotka arvostava silmä on pitkän aikaa sivuuttanut.

Maistraatinportti on Ilmo Valjakan design-helmi, jossa kukin julkisivu on sommiteltu yksilöllisesti, ympäröivä̈ kaupunkikuva huomioiden. Pääjulkisivulle etelän suuntaan on sijoitettu korkea kiilamainen sisäänveto, joka tuo esiin rakennuksen hykerryttävän arkkitehtonisen konseptin: rakennus koostuu sisäkkäisistä̈ kuutioista, joista sisempi on asetettu ulompaan nähden 16 asteen kulmaan.

Maistraatinportin viehättävyys piilee sen omaleimaisessa arkkitehtuurissa, joka tekee siitä myös kokemuksellisen työympäristön. Maistraatinportin ainutlaatuisella, lasikattoisella atriumpihalla toimitilojen käyttäjät virkistyvät poikkeuksellisesta luonnonvalon määrästä ympäri vuoden.

Kiinteistön käyttäjille sopivimpien tilojen uudelleensuunnittelu tehdään yhteistyössä eri tahojen kesken. Yhteistyöllä tavoitellaan sitä, että tehdyt ratkaisut palvelevat loppukäyttäjiä paremmin – ja pidempään.

Maistraatinportti_havainnekuva_940x530.jpg


Kaikki palvelut käsivarren ulottuvilla


Pasila elää parhaillaan huikeaa uutta nousua. Alueen palvelutarjonta on noussut räjähdysmäisesti Mall of Triplan lukuisten liikkeiden ja palveluiden avauduttua. Triplan liiketilojen myötä alueella on myös aiempaa suurempi määrä työntekijöitä ja satunnaisia vierailijoita, jotka hyödyntävät lähialueen palveluita ja liikenneyhteyksiä. Triplan kupeeseen nousevan Trigonin myötä alueen infran käyttäjien määrä tulee jatkossakin olemaan kasvusuhdanteinen.  Lähiympäristön kattavat pyöräilyn ja kävelyn reitit yhdistyvät Suomen vilkkaimpaan julkisen liikenteen keskukseen, josta pääsee raiteita pitkin lähelle ja kauas.

YIT:n tilaaman ja Prior Konsultoinnin toteuttaman Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin tuloksista YIT:n Juha Kostiainen kertoo, että ”Kaupunkilaiset arvostavat selvästi sitä, että työpaikka on helposti saavutettavissa ja uskon, että tämä pätee myös palveluihin. Tulos tukeekin ajatusta 15 minuutin kaupungista, eli siitä, että toimivassa kaupungissa asioiden tulisi olla saavutettavissa vartissa joko kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä”. Lue lisää

Löydä yrityksellesi uudet, omannäköiset toimitilat toimistotimantistamme! Lue lisää ja ota yhteyttä:

Toni Malkamäki
p. +358 50 560 2384

Tuula Klemetti
p. +358 400 481 104

Voit kuunnella Vartin kaupunki -podcastin jaksoja sekä ladata Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin täällä.

Miltä näyttää tulevaisuuden työpaikka?

Miten digitalisaatio vaikuttaa tulevaisuuden työhön? Miten työpaikan viihtyvyyttä ja työntekijöiden tehokkuutta voidaan parantaa? Mitä paikkariippumattomuus tarkoittaa käytännössä? Saadaksesi uudet julkaisut suoraan sähköpostiisi, tilaa YIT:n Tulevaisuuden työ -uutiskirje alta.