Pyöräilyn suosio kasvaa – Suomen ensimmäinen pyöräpysäköintilaitos Mall of Triplaan

Helsingin uusi keskusta sijaitsee kaupunkia halkovan pyöräbaanaverkoston keskipisteessä. Mall of Triplaan tulevasta pyöräpysäköintilaitoksesta löytyy laaja kattaus säilytys- ja huoltopalveluja niin aktiivipyöräilijän kuin satunnaisen työmatkapyöräilijänkin tarpeisiin.

Pasilaan kohoavalla Triplalla on Suomen paras sijainti, mitä tavoitettavuuteen tulee: yli neljännes suomalaisista asuu vain puolen tunnin matkan ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Vuoteen 2022 mennessä Helsingin uusi keskusta valmistautuukin toivottamaan tervetulleeksi yli 40 miljoonaa vuosittaista kävijää. Uusien palveluiden, toimitilojen, hotellien ja asuntojen houkuttelemien ihmisvirtojen volyymit ovat merkittäviä, eivätkä ainoastaan Suomen mittakaavassa. Niinpä myös tarve pyörien pysäköinnille sekä pyöräilyyn liittyville palveluille on suuri.

Pyöräily on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, eikä innostus osoita laantumisen merkkejä. Yhä useampi kulkee työmatkojaan pyörällä ainakin sesonkiluontoisesti ja viime kesänä katukuvaan palanneet HSL:n kaupunkipyörät ovat varsin ahkerassa käytössä. Helsingistä on tulossa entistäkin pyöräilijäystävällisempi kaupunki, sillä kaupunkia halkova pyöräbaanaverkosto sekä kantakaupungin pyörätieverkosto ovat laajentumassa kevyttä liikennettä mullistavalla tavalla. Mall of Triplaan vuonna 2019 avautuvan uuden joukkoliikenneaseman myötä Pasila tulee jatkossa olemaan sekä julkisen liikenteen että polkupyöräliikenteen keskipiste, sillä siellä kohtaavat jatkossa myös pyörätiet jokaisesta ilmansuunnasta.

Pysäköintiratkaisuja kaikkien tarpeisiin

Mall of Triplan saavutettavuus tulee olemaan vertaansa vailla myös polkupyörällä, sillä kauppakeskuksen yhteyteen avataan Suomen ensimmäinen pyöräpysäköintilaitos. Yli tuhannen pyörän pysäköintilaitos näyttää suuntaa uudelle pyöräilykulttuurille sekä vahvistaa koko Helsingin mainetta pyöräilijäystävällisenä kaupunkina.

Kokonaisuudessaan Mall of Triplasta löytyy parkkipaikka yhteensä 3 500 polkupyörälle. Lähestyypä Mall of Triplaa fillarilla mistä tahansa suunnasta, löytyy sisäänkäyntien yhteydestä pyörätelineitä sujuvaa kauppakeskusasiointia varten. Tämän lisäksi tarjolla on katettuja sekä valvottuja sisäpaikkoja pidempiaikaisiinkin säilytystarpeisiin. Myös Triplan tulevien asukkaiden pyöräsäilytystarpeet on huomioitu pyöräpysäköintilaitosta suunniteltaessa.

Klubi ja palveluita aktiiviharrastajille

Kiinnostus pyöräilyä kohtaan on kasvanut nopeasti – jopa sellaista vauhtia, ettei pyöräilyyn liittyvien palvelujen tarjonta ole meinannut pysyä mukana. Mall of Triplan pyöräpysäköintikeskuksen palveluntarjoajat tulevat asiantuntevilla ja monipuolisilla ratkaisuillaan vastaamaan huoltopalveluiden ja pitkäaikaissäilytyksen kovaan kysyntään.

Pyöräkeskukseen on suunnitteilla myös pyöräilijöiden yhteisöllinen klubi kattavine jäsenpalveluineen ja yhteislenkkeineen. Klubin tarjoamat sosiaali- ja loungetilat ilahduttavat aktiiviharrastajia, jotka voivat peseytymis- ja säilytysmahdollisuuksien myötä yhdistää pidempiä pyörälenkkejä vaikkapa työpäivienkin yhteyteen.       

­”Mall of Triplan pyöräilykonsepti on suunniteltu pyöräilevien kaupunkilaisten tarpeisiin kaikki erilaiset käyttäjäryhmät sekä heidän vaihtelevat tarpeensa huomioon ottaen. Pyöräilyyn liittyvät palvelut kytkeytyvät kaupunkikeskuksen toimintaan luonnollisesti sekä ovat yrittäjälle kannattavaa liiketoimintaa”, pyöräilykonseptin isä, Mall of Triplan asiakaspäällikkö Tomas Syrjänen kertoo.

Sujuvaa ja monipuolista liikennettä

Uuden joukkoliikenneaseman myötä syntyvän Suomen vilkkaimman liikennehubin kautta odotetaan kulkevan noin 200 000 ihmistä päivässä. Kulkuyhteydet Triplaan onkin suunniteltu helpoksi kaikenlaisille liikkujille, ja sinne pääsee mutkattomasti niin julkisilla kulkuvälineillä, autolla kuin kevyen liikenteen kaistoja pitkin.

Uusi pyöräpysäköintikeskus mahdollistaa myös sujuvan liityntäliikenteen: julkisista kulkuvälineistä, autosta ja polkupyörästä voi koota ketteriä kuljetusratkaisuyhdistelmiä vaihteleviin tarpeisiin.

”Mall of Triplan suunnittelussa on ajateltu kaikkia mahdollisia kävijäryhmiä: niin autoilijoita, julkisen liikenteen käyttäjiä kuin kevyen liikenteen väyliä pitkin saapuviakin”, Mall of Triplan kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto kertoo. ”Mall of Tripla vastaa kaikkiin tulevaisuuden tarpeisiin, ja pääsy ostosparatiisin äärelle on haluttu tehdä helpoksi kaikenlaisille liikkujille”, Aalto summaa.