Mall of Triplasta aikamatkalle suomalaisen musiikkikulttuurin tähtihetkiin

Syksyn säveliä, festaritunnelmaa, euroviisuhuumaa… Syksyllä 2019 avautuvassa Mall of Triplassa on mahdollista heittäytyä Suomessa ennennäkemättömän kulttuurielämyksen pariin, kun virtuaalinen musiikkimuseo Finnish Music Hall of Fame avaa ovensa.

Millaisia muistoja 50-luvun musiikki tuo mieleesi? Entä mitä jorasitte kavereiden kanssa 90-luvun puolessa välissä? Mitä sanoisit, jos voisit matkustaa takaisin parhaisiin musiikkimuistoihisi vuosien taakse? Odotahan vain – syksyllä 2019 se on mahdollista.

Mall of Triplaan avautuva Finnish Music Hall of Fame on virtuaalinen musiikkimuseo, jossa vierailija pääsee aikamatkalle suomalaisen musiikin eri genreihin jopa sadan vuoden taakse. Museo perustuu moderniin virtuaali- ja 3D-teknologiaan, lisättyyn todellisuuteen sekä valoteknologiaan. Museo tarjoaa kävijöilleen interaktiivisen kokemuksen: innokkaat pääsevät esimerkiksi soittamaan ja laulamaan.

"Museossa yhdistämme huiman teknologisen osaamisen ja innovaatiot musiikin keinoin. Haluamme jättää kädenjälkemme suomalaisen musiikin historiaan," kertoo yksi Finnish Music Hall of Famen perustajista, More On Oy:n toimitusjohtaja Niina Ilmolahti.

Niina_Ilmolahti_.jpg

Kokemuksia ja kohtaamisia

Finnish Music Hall of Famella halutaan kunnioittaa suomalaisen musiikin tekijöitä ja taiteilijoita. Suomalaisten huippuosaajien lisäksi konseptia ovat olleet suunnittelemassa Abba-museon tekijät sekä valoinstallaatioita suunnitteleva saksalainen Whitevoid.

"Museossa pääsee sukeltamaan musiikin tekijöiden maailmaan, vaikka ei osaisikaan säveltää, soittaa tai laulaa. Lisäksi on mahdollista hypätä musiikkitähden saappaisiin tai fanittaa idoleitaan," Ilmolahti paljastaa.

Hall of Fame -osiossa esitellään suurimpia suomalaisen musiikkitaivaan tähtiä. Tulevaisuudessa sinne aiotaan nostaa myös uusia nimiä. Vierailijaosiossa taas esitellään musiikkitrendejä ja kansainvälisiä tähtiä. Lisäksi museoon tulee elämyksellinen ravintola ulkoterasseineen sekä oma kauppa.

Mall of Tripla oli Ilmolahden mukaan täydellinen valinta tulevalle museolle. Hän odottaa Triplan muodostavan Pasilaan Helsingin toisen, uuden keskustan, joka tarjoaa asukkailleen ja matkailijoille loistavia palveluja ja ennakkoluulotonta ajattelua hyvien liikenneyhteyksien varrella. Hän näkee Pasilan kehittyvänä alueena, jossa yhdistyvät kohtaamiset, helposti saatavat palvelut, luonto ja hyvä elämä. Erityisesti hän kuitenkin korostaa ihmisten kohtaamista.

"Väestössämme on paljon yksinäisiä, joten on tärkeää, että meillä on paikkoja, joissa voi luontevasti kohdata ihmisiä. Tässä Mall of Triplan konsepti on aivan omiaan."

Suomi ja Helsinki maailmankartalle musiikin ja teknologian avulla

Ilmolahti kuvailee Helsinkiä hienoksi merelliseksi kulttuurikaupungiksi ja kaupunkikohteeksi, jolla on paljon tarjottavaa matkailijoille. Musiikkimuseo tuo Helsinkiin yhden kansainvälisestikin kiinnostavan kohteen lisää.

"Tavoite on kunnianhimoinen, mutta uskomme, että yhteistyössä taiteilijoiden, kaupungin, musiikki-, teknologia- ja matkailualan osaajien kanssa pystymme luomaan Helsinkiin kiehtovan matkailukohteen, joka tuo meille kaikille hyvää ja lisää Suomen tunnettuutta."

Ilmolahti toivoo, että museon avulla voitaisiin esitellä maailmalle suomalaista teknologiaosaamista. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat kansainväliset turistit ja Aasian välilaskumatkustajat.

"Maailmalla ollaan erityisen kiinnostuneita suomalaisista saavutuksista ja osaamisesta hevimusiikin ja klassisen musiikin saroilla," Ilmolahti mainitsee.

Suomalaisia kuluttajia ei kuitenkaan unohdeta. Triplan keskeinen sijainti on loistava sekä pääkaupunkiseudun asukkaille että muualta tuleville.

Kulttuuria arkeen ja juhlaan

Museo tarjoaa matalan kynnyksen kulttuurin kohtaamiseen. Ilmolahden mukaan suomalaiset pitävät monipuolisesti kaikista kulttuurin genreistä, eikä sellaisia ihmisiä ei olekaan, jotka eivät olisi kokeneet jonkinlaista kulttuuria. Hän myös uskoo, että meillä kaikilla on jokin tunneside musiikkiin.

Ilmolahden mukaan kulttuurin tehtävä on tuottaa iloa ja yllättää. Kulttuuria voi nauttia pieninä paloina tai osallistua itse tekemiseen. Kulttuuri elää arjessa ja juhlassa. Näitä kaikkia elementtejä myös Finnish Music Hall of Fame tulee tarjoamaan.

"Kulttuuri tekee niin hyvää! Ilman kulttuuria emme voisi näin hyvin," Ilmolahti summaa.