Järvenpääläisille esiteltiin Perhelä-korttelin uusi konsepti

Tiistaina 25.6. järvenpääläiset kutsuttiin kaupungin ja YIT:n yhteiseen infotilaisuuteen kuulemaan Perhelä-korttelin yhteissuunnittelun etenemisestä.

Järvenpään kaupungin edustajista paikalla olivat muun muassa kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi, elinvoimajohtaja Marko Lehenberg, hankekehityspäällikkö Martina Jerima, kaavoitusjohtaja Sampo Perttula ja kaupungingeodeetti Juhana Hiironen. YIT:n puolesta hanketta esittelivät yksikönjohtaja Sami Viitanen ja rakennuttajapäällikkö Mika Viitamäki sekä Aihio arkkitehtien arkkitehti Timo Meuronen.

”Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti”, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo.

Yksi keskeisimmistä suunnittelua ohjaavista tekijöistä on ollut vetovoimaisen, viihtyisän ja monipuolisen konseptin rakentaminen.

”Suunnitteilla on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, monipuoliset palvelut ja työpaikat. Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia”, kertoi havainnekuvia esitellyt arkkitehti Timo Meuronen.

”Perhelä luo kokonaan uuden lähtölaukauksen koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Jannen elinvoiman lisäys on aivan keskeistä uusien toimintojen sijoittumisen myötä”, jatkoi Meuronen.

Perhelän kortteliin on suunniteltu 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa, toimistotilaa ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on yhteensä noin 300.

”Olemme iloisia, että voimme esitellä tätä konseptia täällä tänään. Tässä ratkaisussa on pyritty luomaan kaupunkikeskustalle uusi, houkutteleva ja viihtyisä identiteetti”, kertoi YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen.

Yhteissuunnittelu jatkuu syksyllä ja yhteissuunnitteluvaiheen mukainen tavoite on, että konsepti on valmis vuoden loppupuolella.

Lisätietoa hankkeesta verkkosivuilla:

www.yit.fi/perhela

www.jarvenpaa.fi/perhela