Onnekas sattuma toi uran YIT:llä

Jose Dominguez Del Villarin ura YIT:llä alkoi sattumalta. Jatkon sille varmistivat avuliaat ihmiset ja yrityskulttuuri, jossa äänensä saa kuuluviin.

Kun Jose Dominguez Del Villar kävi ensimmäistä kertaa Suomessa, hän tykästyi sen turvallisuuteen sekä kylmyyteen ja pimeyteen.

Koripallon ammattilaisuransa jälkeen hän päätti jäädä Suomeen ja suoritti kansainvälisen liiketoiminnan tradenomiopinnot. Sen jälkeen hän sai insinöörin paikan eräästä teknologia-alan yrityksestä. Päätyessään YIT:lle Dominguez Del Villar oli jo työskennellyt Gemalton ja KONEen palveluksessa ja osallistunut Hankenin järjestämään ohjelmaan, jossa luotiin yhteyksiä yrityksiin ja suoritettiin kolmen kuukauden mittainen työssäoppimisjakso.

”YIT poimi minut ohjelmasta, ja kolmen kuukauden jälkeen allekirjoitin toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen ja jäin tänne”, Jose Dominguez Del Villar sanoo hymyillen.

Mielikuva ei vastannut todellisuutta

Jose Dominguez Del Villarin mielikuva YIT:stä ja etenkin Infra-segmentistä, johon hän työllistyi, oli sellainen, jossa joukko vanhoja ihmisiä tekee paperitöitä harmaassa toimistossa ja toimii niin kuin on aina ennenkin toimittu.

”Olin niin väärässä! Täällä on paljon nuoria, ihmiset ovat innoissaan digitalisaatiosta ja käyttävät nykyaikaisia laitteita. Minulle oli yllätys, että YIT on niin tulevaisuuteen suuntautunut ja että kaikki voivat ilmaista mielipiteensä, saavat äänensä kuuluviin ja pystyvät parantamaan asioita”, Dominguez Del Villar sanoo hymyillen iloisesti.

YIT:llä on paljon erilaisia uramahdollisuuksia, vaikka niitä ei etsisikään. Yhtiö näkee työntekijöidensä kyvyt ja tarjoaa oikeaa työtä uran oikeassa vaiheessa. Näin kävi myös Joselle jonkin ajan kuluttua.

”Olin nähnyt niin käyvän muille, ja sitten sain mahtavan tilaisuuden päästä Infra-segmentin liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaan tiimiin, vaikken edes ollut pyrkinyt mukaan. Nyt työtehtäväni sisältävät muun muassa liikevaihtoennusteita, kilpailija-analyyseja ja portfolion kehittämistä projektien marginaaliodotusten sekä valintakriteerien avulla. Olemme kehittämässä uusia asioita, ja esimieheni ovat hyvin tulevaisuuteen suuntautuneita”, Dominguez Del Villar sanoo.

YIT Jose Dominguez Del Villar holiday.jpg

Infraliiketoimintaa parantamassa

Yksi tärkeimmistä asioista ja syy siihen, miksi Jose nauttii niin paljon YIT:llä työskentelystä, on mahdollisuus nähdä työnsä tulokset.

”Olemme parantamassa infraliiketoimintaa, ja minulle on annettu selkeät tavoitteet ja vapaus miettiä, miten niihin päästään askel askeleelta. Näen, miten työni vaikuttaa yhtiöön.”

Yksi hänen työnsä parhaista puolista on se, että jokainen päivä on erilainen. Niin on ollut koko hänen YIT:llä olonsa ajan, eikä Jose keksi ainuttakaan asiaa, josta hän ei työssään pitäisi. YIT:llä vietetty aika on opettanut hänelle jotain hyvin arvokasta.

”Asioita ei pysty tekemään yksin. Sama mistä on kyse, tarvitset toisten apua, ja YIT:llä se ei ole ongelma. Apua on aina tarjolla”, Jose Dominguez Del Villar sanoo.

Lue lisää Josen matkasta YIT:lle