Keskijohdon uusi tuleminen

Vartin kaupunki -podcastin viidennen jakson vieras Riikka Gassen toivoo, että vuonna 2022 palaamme hybridikokousten pohtimisesta työelämän isojen teemojen ääreen.

”Mahdollisuus afterworkkeihin luo työtehoa ja motivaatiota” -niminen, Vartin kaupunki -podcastin viides jakso on julkaistu.

Löydät jakson verkkosivuiltamme tai esimerkiksi Spotifysta.
Tuttuun tapaan podcastin juontajana toimii kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtajamme Juha Kostiainen.

Jakson vieraaksi saapui Microsoftin modernin työn asiantuntija Riikka Gassen sekä myyntijohtajamme Tuula Klemetti.

Jaksossa keskustellaan mm. siitä, miten voidaan varmistaa, että työnantaja tietää, keitä työntekijät ovat ja mitä he arjessaan tarvitsevat. Pandemia-aikana on nähty keskijohdon uusi tuleminen. Etätyöaikana keskijohdon merkitys yhteyden hyvinvoinnin varmistajina on nimittäin korostunut.

Tämän lisäksi kysyimme Gassenilta, kuten muiltakin podin vierailta, mistä aiheesta hän toivoisi kuulevansa lisää keskustelua vuonna 2022.
Pst! Tätä et kuule podista!

Näin Riikka vastasi:

”Jo ennen pandemiaa työssä oli ratkaisemattomia asioita, joihin meidän pitäisi nyt palata. Yksi tällainen teema on esimerkiksi työstä palautuminen. Olemme pitkään puhuneet tehokkaista hybridikokouksista, mutta nyt meidän pitäisi palata isompien teemojen ääreen: yhteistyöhön, keskittymiseen ja palautumiseen.”

Nykytyöelämässä toisilleen tuntemattomat joutuvat tai pääsevät tekemään yhteistyötä teknologian välityksellä. Mutta itse yhteistyön osaaminen ei ole itsestään selvää ja teknologia vaikeuttaa tätä.

”Miten ihmiset uskaltavat jakaa keskeneräisiä ajatuksia ryhmälle, jos ryhmän jäseniä ei ole edes tavannut?” Riikka kysyy. ”Erityisesti peräänkuulutan digitaalisen yhteistyön fasilitointia ja systemaattista johtamista. Ihmiset eivät työskentele yhdessä, ellei sitä fasilitoida ja johdeta määrätietoisesti.”

Kuuntele lisää Riikka Gassenin, Tuula Klemetin sekä Juhan ajatuksia Vartin kaupunki -podcastista!

Keskustelu jatkuu myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vartinkaupunki :
Facebook: https://www.facebook.com/yitsuomi
Twitter: https://twitter.com/yitsuomi
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/yit
Instagram: @yitsuomi