Ilmastohuoli jakaa miehet ja naiset aiempaa selvemmin

Ilmastonmuutos huolettaa 65 prosenttia suomalaisista kaupunkilaisista.

Kestävät kaupunkiympäristöt 2020 -barometrin* vastaajista 15 prosenttia kertoo olevansa erittäin paljon, 20 % paljon ja 30 % melko paljon huolestuneita ilmastonmuutoksesta. Vain vähän huolta tuntee 25 % tai ei lainkaan 10 % vastaajista – toisin sanoen yhteensä 35 % kaupunkilaisista.

Viime vuonna vastaavat, yhteenlasketut prosenttiosuudet olivat 68 ja 32. Toisin sanoen kaupunkilaisten ilmastohuoli on vähentynyt hieman.

Ilmastohuoli.jpg

 

Ilmastohuoli jakaa entistä selvemmin naiset ja miehet, sillä ilmastohuoli on vähentynyt 36–50-vuotiaiden miesten keskuudessa peräti 11 prosenttiyksiköllä ja 18–35-vuotiaiden miesten keskuudessa 7 prosenttiyksiköllä.

Kaikkien barometriin osallistuneiden miesten keskuudessa ilmastohuoli erittäin paljon tai paljon huolissaan olevien keskuudessa on vähentynyt yhteensä 5 prosentilla (n=471) kun se naisten (n=532) keskuudessa on säilynyt samana kuin viime vuonna.

Tulos käy ilmi YIT:n tilaamasta ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrista, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2020. Barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen ja kaupan vaihtoehtoihin. Barometri toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Tuloksia verrataan osin aiempiin tutkimuskierroksiin.


*Kestävät kaupunkiympäristöt –barometri 2020
Kestävät kaupunkiympäristöt –barometri toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Kysely on suunnattu seuraavien kahdeksan kaupungin asukkaille: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä ja Kuopio. Aineistonkeruu toteutettiin CINT Ab:n ylläpitämällä nettipaneelilla 23.-28.9.2020. Vastaajia oli 1 003. Otos edustaa tutkittujen kaupunkien 18–75-vuotiasta väestöä iän, sukupuolen ja kaupunkien koon suhteen.

Kestävät kaupunkiympäristöt -seminaaria ei järjestetä tänä vuonna koronapandemian takia. Sen sijaan keskustelemme kaupunkikehittämisestä yhdessä asiantuntijoiden kanssa Vartin kaupunki nimisessä podcastissa, jonka löydät verkkosivuiltamme. Jaksoja on luvassa seitsemän kappaletta ja ne julkaistaan noin kahden viikon välein. Podcastin juontaa YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen ja sitä voi seurata somessa #vartinkaupunki.

 

Kestävä kehitys

Kaupunkikehitys

Lue koko tiedote Uutishuoneessamme

Kestävät kaupunkiympäristöt - lataa barometri, kuuntele podcastia