Triplan yhteiskäyttöautot ovat keränneet runsaasti käyttökertoja

Olemme aloittaneet yhteistyön myös tanskalaisen GoMore autojen vertaisvuokrapalvelun kanssa.

Yhteiskäyttöautopalvelulla oli jonkin verran vaikutusta päätöksenteossa, kun ihmiset miettivät muuttoa Helsingin Pasilaan ja Triplaan.

Tämä selviää NF Fleetin käyttäjätyytyväisyyskyselystä*, johon vastasi 74 Triplan YIT Kotien asukasta alkuvuodesta 2021. Vastaajista viidennes kertoi yhteiskäyttöautopalvelun vaikuttaneen myönteisesti muuttopäätökseensä.

NF Fleet toimitti ensimmäiset kaksi sähkökäyttöistä yhteiskäyttöautoa Triplaan, YIT Kotien asukkaiden käyttöön kesäkuussa 2020. Heinäkuussa autojen määrä nousi kolmeen ja lokakuussa nykyiseen neljään.

Autoilla on tätä nykyä jo yli 200 rekisteröitynyttä käyttäjää (Triplassa on hieman yli 400 asuntoa) ja autoille on kertynyt päivittäin useita käyttökertoja.

Kyselyssä vastaajat kertoivat pitävänsä yhteiskäyttöpalvelussa erityisen tärkeänä sitä, että autot ovat saatavilla omassa parkkihallissa, että niiden varaus onnistuu mobiilisovelluksella ja että auton käytön hinnoittelu on helposti ennakoitavissa ennen ajoa. Vastaajista noin neljännes on luopunut omasta autostaan ja yli 10 % harkitsee autosta luopumista. Vastaajista, joilla ei ole omaa autoa, yhteiskäyttöautopalvelua on kokeillut 80 prosenttia.

Yhteiskäyttöautoilla on korvattu eniten oman auton käyttöä tai puutetta sekä julkisilla kulkuvälineillä liikkumista.

Triplan yhteiskäyttöautot.jpg

Triplan hyvät kokemukset ovat kannustaneet YIT:tä kokeilemaan myös uudenlaisia autopalveluita. Olemmekin aloittaneet yhteistyön marraskuussa Suomeen rantautuneen, tanskalaisyrityksen GoMoren kanssa.

GoMoren kautta auton omistaja voi laittaa autonsa vuokrattavaksi silloin, kun ei itse sitä tarvitse. GoMore mahdollistaa autojen helpon, turvallisen, avaimettoman ja edullisen vuokraamisen. Kaikki vuokraukset ovat vakuutettuja ja sisältävät 24/7 tiepalvelun. GoMoren jäsenyys on ilmainen.

Auton vertaisvuokraus - vuokraa itselle tai muille