Valkealan monitoimitalo, Kouvola

Kouvolan Valkealaan rakennetaan uusi monitoimitalo elinkaarimallilla.

Rakensimme Valkealaan monitoimitalon elinkaarimallilla. Vastaamme hankkeen suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kokonaisvaltaisesti sen palveluista ja ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Monitoimitaloon toteutettiin tilat perusopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Teimme tilat 770 lapselle ja nuorelle esi- ja alkuopetuksen, sekä perus- ja erityisopetuksen käyttöön. Rakennukseen sijoittuvat myös lähikirjaston, nuorisopalveluiden, valmistuskeittiön ja perhekeskuksen tilat. Rakennuksen kruunaa oppilaiden välituntikäyttöön tarkoitettu kattoterassi. Monitoimitalo tarjoaa myös kuntalaisille ja yhdistyksille ilta- ja viikonloppuaikaan monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet. Lisäksi toteutamme pyörä- ja oleskelukatokset monitoimitalon pihaan.

Kiinteistön bruttoala on noin 11 400 neliömetriä. Monitoimitalo otettiin käyttöön alkuvuodesta 2024, kokonaisuudessaan hanke valmistuu kesällä 2024.

Rakennuksen energiatehokkuus kirkkaasti A-luokassa: lämmityslähteinä kaukolämpö ja ilma-vesilämpöpumppu, tehokas lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmä, rakennuksen katolla laaja aurinkosähköjärjestelmä. Hankkeelle haetaan RTS-ympäristöluokituksessa neljää tähteä. Hanketta rahoittaa Kuntarahoitus Oyj ja hankkeelle myönnetty ns. vihreä rahoitus.

Käyttäjien tarpeiden mukaiset muunneltavat ja joustavat tilat

Rakennukseen toteutetaan tilat joustavalle perusopetukselle. Muunneltavuus luo monipuolisia mahdollisuuksia erilaisia käyttötarkoituksia varten.  Molemmissa päissä rakennusta on omat piha-alueet pienille ja isommille oppilaille ja monitoimitalon käyttäjille. Pihoilla huomioidaan pelit, leikit ja liikkuminen. Mahdollisuuksia on myös oppimiselle luonnon ympäristössä ja tilaa rauhoittumiselle luonnossa. Monitoimitalon pihapiirissä sijaitsee Likolampi.

Rakennuksen sydän on isojen ikkunoiden kautta Likolammen suuntaan avautuva ruoka- ja juhlasali. Salin seinällä on Yhteispeli - pelitaideteos, jonka aktivoimiseen rakennuksen päiväkäyttäjät voivat osallistua. Teos toteutettiin Jenny ja Antti Wihurin rahaston tukemana osana Unelma pelitaiteesta -hanketta.

Eri käyttäjäryhmillä on mahdollisuus vaikuttaa suunnittelun edetessä hankkeen sisä- ja ulkotiloihin.

Katso Kouvolan kaupungin video harjannostajaisista


Katso myös:

Tilat tehokkaaseen käyttöön – uusi monitoimitalo ei seiso tyhjillään

Hankkeen verkkosivut

Ota yhteyttä 

Tiedot

Projektin nimi
Valkealan monitoimitalo
Asiakas
Kouvolan kaupunki
Kaupunki
Kouvola
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2024
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat