TuuliWatin tuulipuiston perustukset, Simo

Tuulivoimaloiden teho ja mitat kasvavat vuosi vuodelta, joten nykyvoimalat tarvitsevat tukevan teräsbetonijalan. Vastasimme TuuliWatin Simossa sijaitsevien tuulivoimaloiden perustuksista, sekä tie- ja maatöistä ja sähkön siirtolinjoista.

Tuuliwatin tuulivoimalat / Tuuliwatti windmills

Tuuliwatin tuulivoimalat / Tuuliwatti windmills

Perämeren pohjukkaan Simoon valmistui vuonna 2012 kuuden tuulivoimalan puisto. Nykyvoimalat tarvitsevat melkoisen teräsbetonijalan, sillä tuulivoimaloiden teho ja mitat kasvavat vuosi vuodelta.

Vastasimme TuuliWatin Simossa sijaitsevien tuulivoimaloiden perustuksista. Urakkaan kuului perustusten lisäksi tie- ja maatyöt sekä sähkön siirtolinjat.

TuuliWatin Simossa sijaitsevassa tuulipuistossa on kuusi kolmen megawatin voimalaa, joiden napakorkeus on 119 metriä ja roottorin halkaisija 112 metriä. Kun puhuri yltyy 12 metriin sekunnissa, korkeimmillaan 178 metrin korkeuteen kurottavat roottorin lavat kauhovat ilmavirrasta sähköä yhteensä 18 megawatin teholla.

120 metriä korkean voimalan perustuksiin tarvittiin betonia noin 700 kuutiota. Rautaa kului 120 kiloa betonikuutiota kohden. Massiivisen betonilaatan valu on oma taiteenlajinsa. Jotta betonista saadaan mahdollisimman lujaa, paksua laattaa jäähdytetään sen kovettuessa. Lämmönkehitystä pienennetään myös oikealla betonireseptillä.

Rakennuttaja TuuliWatti Oy on alan suurin yritys Suomessa. Viime vuonna TuuliWatin voimalat tuottivat 2 8% maamme tuulisähkötuotannosta.

tuulivoimaHANKKEET

Tiedot

Projektin nimi
TuuliWatin tuulipuiston perustukset
Asiakas
TuuliWatti Oy
Kaupunki
Simo
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2012
Projektin status
Valmistunut