Sodankylän monitoimitalo elinkaarimallilla

Toteutimme Sodankylään uuden Tähtikunnan koulun elinkaarimallilla ja vastaamme sen ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Vastaamme monitoimitalon suunnittelusta ja rakentamisesta sekä kiinteistön 20 vuoden ylläpidosta elinkaarimallilla. Arkkitehtina hankkeessa toimii Lukkaroinen Arkkitehdit Oy.

Rakennuksen koko on 8 300 m2, ja se sisältää tilat perusopetuksen noin 650 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen noin 100 lapselle.

Rakennuksessa toimii Tähtikunnan koulu ja lisäksi kiinteistössä on liikuntasali, auditorio, koulukirjasto ja nuorisotila sekä muita kulttuuritoimintoja, kuten paikallisten yhdistysten ja opistojen toimintaa iltaisin ja viikonloppuisin.

Suunnittelua ohjasivat tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus sekä rakennuksen terveys ja turvallisuus. Sisäilmaston laatutavoitteiden saavuttamiseksi rakentamisessa noudatettiin korkeinta, P1-puhtausluokkaa ja käytetään M1-luokan rakennusmateriaaleja ja ilmanvaihtotuotteita. Elinkaarimallin mukaisesti YIT vastaa muun muassa rakennuksen siivouksesta, kiinteistöhuollosta, sisäilman laadusta ja peruskorjauksista 20 vuoden palvelujakson ajan.

”Tavoitteemme on terve, turvallinen ja moderni oppimisympäristö oppilaille eskarilaisista lukiolaisiin saakka. Yhteistyö koulun eri toimijoiden kesken paranee, kun pääsemme väistötiloista yhteisiin tiloihin, samoin yhteistyö kaikkien kuntalaisten kanssa, jotka itse tai perheensä kautta käyttävät tiloja. Urheilupuisto, liikunta- ja jäähalli muodostavat yhdessä tulevan monitoimitalon kanssa aktiivisen keskittymän. Kunnan kokemus yhteistyöstä YIT:n kanssa on aiemman hankkeen perusteella myönteinen, ja olemme iloisia päästessämme sitä jatkamaan”, sanoo projektipäällikkö Anna Yliniemi Sodankylän kunnasta.

Aiemmin olemme rakentaneet Sodankylään hyvinvointikeskus Sopukan elinkaarimallilla.

Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2020 ja päättyivät elokuussa 2022.

Lue lisää koulurakentamisesta

Katso Sodankylän kunnan videolta työmaakuulumisia keväällä 2022:

Tiedot

Projektin nimi
Tähtikunnan koulu
Asiakas
Sodankylän kunta
Kaupunki
Sodankylä
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat