Peruspalvelukeskus Sopukka, Sodankylä

Rakensimme elinkaarimallilla Sodankylän kunnalle peruspalvelukeskus Sopukan.

Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka
Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka

Vastasimme peruspalvelukeskuksen rakennusten suunnittelusta ja toteutuksesta elinkaarimallilla. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat YIT:n vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

Peruspalvelukeskukseen keskitetään Sodankylän päivystyspoliklinikka, laboratorio- ja röntgenosastot, hammashoidon tilat, tarkkailu- ja kuntoutusosastot sekä neuvola ja perhepalvelukeskus. Perhepalvelukeskuksessa toimivat äitiys- ja lastenneuvola, perheneuvola, mielenterveystoimisto ja sosiaalitoimisto. Lisäksi sinne tulee yleisiä tiloja, kuten ravintolasali, ryhmäliikuntasali ja neuvotteluhuoneet, joita voidaan ilta-aikaan vuokrata kuntalaisille ja yrityksille.

"Etenkin perhepalvelukeskuksessa toteutuu sosiaali- ja terveystoimen integraatio sekä fyysisesti että toiminnallisesti. Olen iloinen siitä, että fyysiset puitteemme uusiutuvat samanaikaisesti toimintojen uudistamisen kanssa", sanoo Sodankylän kunnan vs. perusturvajohtaja Kati Aikio.

"Elinkaarimalli on kunnalle kokonaistaloudellisesti kannattava ratkaisu sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan. Tuleva hyvinvointikeskus mahdollistaa uudenlaisen sosiaali- ja terveystoimen toimintamallin, jossa eri toiminnot ovat lähekkäin ja voivat näin helpommin tehdä yhteistyötä sekä tarvittaessa jakaa resursseja", sanoo Sodankylän kunnan tekninen johtaja Matias Yliriesto.

Arkkitehtina toimi Lukkaroinen Arkkitehdit Oy.

Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2017, ja keskus valmistui vuonna 2019. Rakennuksen pinta-ala on noin 6 800 neliömetriä.

Lue lisää toteuttamistamme elinkaarihankkeista

Kuvat: Raimo Ahonen

Tiedot

Projektin nimi
Hyvinvointikeskus Sodankylään
Asiakas
Sodankylän kunta
Kaupunki
Sodankylä
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit