Peuralinna, Kyyjärvi

YIT:n ensimmäinen omakehitteinen tuulivoimahanke, joka myytiin Suomen Hyötytuuli Oy:lle luvituksellisesti valmiina.

Peuralinna tuulivoimapuisto - wind park
Peuralinna tuulivoimapuisto - wind park

Hanke käsitti yhteensä seitsemän tuulivoimalaa, jotka mahdollistavat kokonaisteholtaan noin 45 MW:n kapasiteetin. Tuulipuiston hankealueen koko on noin 750 hehtaaria.

”Peuralinna on Hyötytuulelle hyvä investointikohde. Yhdessä viereisen samankokoisen Alajoen tuulipuistohankkeemme kanssa ne mahdollistavat alueelle tehokkaan rakentamisen ja tuulivoimatuotannon”, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri.

Kehitämme ja luvitamme myös muita tuulivoimapuistoja saavuttaaksemme niissäkin myyntivalmiuden. YIT on toteuttanut suunnittelun sisältävällä kokonaisvastuumallilla yli 100 tuulivoimalaperustusta ja rakentanut muuta tuulipuistoihin liittyvää infraa, kuten tiestöjä, nostoalueita ja sähköistystä Suomessa ja Ruotsissa.

Tuulivoima on kasvava sähköntuotantomuoto maailmassa ja YIT on mukana uusiutuvien energiamuotojen kehittämisessä omilla tuulivoiman rakennushankkeilla, innovatiivisilla tuulivoimapuistojen infraratkaisuilla sekä tuulivoimaloiden elinkaarenmittaisella palvelukonseptilla.

Tuulivoima YIT:llä

YIT on myynyt ensimmäisen omakehitteisen tuulivoimahankkeen

Tiedot

Projektin nimi
Peuralinna
Asiakas
Omakehitteinen
Kaupunki
Kyyjärvi
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra

Linkit