Olympiastadionin pohjatyöt, Helsinki

Teimme vaativia louhintoja Helsingin Olympiastadionin alle, jotta historiallinen urheilupyhättö voidaan päivittää kansainvälisten suurtapahtumien vaatimusten mukaiseksi monitoimiareenaksi.

Helsingin Olympiastadion on monumentaalinen rakennus, jonka tuntee jokainen suomalainen. ”Aikansa funktionalismia edustava olympiastadionimme on rankattu maailman kauneimmaksi urheilustadioniksi”, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen kertoo.

Arkkitehti Yrjö Lindegrenin ja Toivo Jäntin piirtämä rakennus valmistui vuonna 1938 vuoden 1940 olympialaisia varten. Ne jäivät sodan takia pitämättä, mutta Helsinki sai kisansa lopulta 1952 ja stadion arvoisiaan käyttäjiä.

”Alkuvuodesta 2009 päätimme teettää kuntotutkimuksen, koska vesivahingot alkoivat olla viikoittaisia. Betoni oli pääosin hyvässä kunnossa, mutta talotekniikka oli tullut tiensä päähän ja kaipasi uusimista.”

Stadion-säätiössä mietittiin pitkään, riittäisikö vain talotekniikan päivittäminen nykyaikaan. He päätyivät kuitenkin uudistamaan koko stadionin perusteellisesti samalla kertaa. Kolmivuotisen urakan ensimmäisen vaihe alkoi maaliskuussa 2016. 

Vuonna 2019 valmistuvaan remonttiin on budjetoitu 209 miljoonaa euroa. Valtio ja kaupunki maksavat rakennustyöt puoliksi. Nyt stadionille rakennetaan 2 500 neliömetriä uusia wc-tiloja. Erilaisten virkistys- ja palvelupisteiden kapasiteetti kuusinkertaistuu. Erätauolla ehtii ostaa makkaran ja vielä syödäkin sen.

louhinTA

Olympiastadion sai katon päälleen (HS 17.4.2019)

 

Tiedot

Projektin nimi
Olympiastadionin remontti
Asiakas
Suomen valtio / Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra