Toteutimme satoja uusia asuntoja sekä pysäköintitilaa elinvoimaiseen suuntaan kehittyvälle Koskelan alueelle Helsingissä.

Rakensimme Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle (ATT), Koskelan sairaala-alueelle HITAS-, asumisoikeus-, vuokra- ja erityisasuntoja. Toteutimme myös korttelin piha-alueet. Alueelle jää sairaalatoimintaa ja suojeltu sairaalarakennus, mutta kortteliin nousi kolme taloyhtiötä kattava kokonaisuus, yhteensä seitsemän uudisrakennusta. Lisäksi rakensimme maanalaisen pysäköintihallin, joka tehtiin pihakannen alle kahteen kerrokseen.

Kortteliin rakentui kolme taloyhtiötä, joihin tehtiin yhteensä 365 asuntoa.

”Olemme iloisia, että pääsemme olemaan mukana merkittävässä roolissa osana Koskelan alueen kehittymistä entistä elinvoimaisempaan suuntaan”, kuvaili työpäällikkö Juuso Rapeli, YIT:stä.

Kohteen pohjarakennustyöt todettiin poikkeuksellisen vaativiksi verrattuna normaaleihin asuinkerrostalokohteisiin. Olemme tehneet kohteeseen noin 10 metriä syvän kaivannon, paalutuksia noin 2000 porapaalun ja 900 lyöntipaalun verran ja ponttiseinää noin 5000 neliötä, sekä paikallaanvalurakenteita ja jälkijännitystä. Pora ja lyöntipaaluja on kohteeseen tehty yhteensä noin 35 km verran.

”Kohteessa on vaativat perustamis- ja pohjaolosuhteet, jossa tarvitaan erityisosaamista. YIT:llä on pitkä kokemus maa- ja pohjarakentamisesta ja pääsemmekin hyödyntämään vahvaa ammattitaitoamme tässä hankkeessa”, kertoo Jouni Hyvärinen, YIT:n pohja- ja teollisuusrakentamisen yksikönjohtaja.

Kohteen valmistelevat rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2020 ja hake valmistui vuoden 2023 lopussa.

Lue lisää:

Työmaan verkkosivut 

Hae töihin hankkeisiimme

Ota yhteyttä

Uudiskohteet Helsingissä

Tiedot

Projektin nimi
Koskelan kortteli
Asiakas
Asuntotuotantotoimisto, Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat