Toteutamme satoja uusia asuntoja sekä pysäköintitilaa elinvoimaiseen suuntaan kehittyvälle Koskelan alueelle Helsingissä.

Rakennamme Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle (ATT), Koskelan sairaala-alueelle HITAS-, asumisoikeus-, vuokra- ja erityisasuntoja. Toteutamme myös korttelin piha-alueet. Alueelle jää sairaalatoimintaa ja suojeltu sairaalarakennus, mutta kortteliin nousee kolme taloyhtiötä kattava kokonaisuus, yhteensä seitsemän uudisrakennusta. Lisäksi rakennamme maanalaisen pysäköintihallin, joka rakennetaan pihakannen alle kahteen kerrokseen.

Kortteliin rakentuu kolme taloyhtiötä, joihin tulee yhteensä 365 asuntoa.

”Olemme iloisia, että pääsemme olemaan mukana merkittävässä roolissa osana Koskelan alueen kehittymistä entistä elinvoimaisempaan suuntaan”, kuvailee Kimmo Koivumäki, asuntorakentamisen kilpailu-urakoinnin yksikönjohtaja YIT:ltä.

Kohteen pohjarakennustyöt todettiin poikkeuksellisen vaativiksi verrattuna normaaleihin asuinkerrostalokohteisiin. Olemme tehneet kohteeseen noin 10 metriä syvän kaivannon, paalutuksia noin 2000 porapaalun ja 900 lyöntipaalun verran ja ponttiseinää noin 5000 neliötä, sekä paikallaanvalurakenteita ja jälkijännitystä. Pora ja lyöntipaaluja on kohteeseen tehty yhteensä noin 35 km verran.

”Kohteessa on vaativat perustamis- ja pohjaolosuhteet, jossa tarvitaan erityisosaamista. YIT:llä on pitkä kokemus maa- ja pohjarakentamisesta ja pääsemmekin hyödyntämään vahvaa ammattitaitoamme tässä hankkeessa”, kertoo Jouni Hyvärinen, YIT:n pohja- ja teollisuusrakentamisen yksikönjohtaja.

Kohteen valmistelevat rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2020 ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2023 aikana.

Lue lisää:

Työmaan verkkosivut 

Hae töihin hankkeisiimme

Ota yhteyttä

Tiedot

Projektin nimi
Koskelan kortteli
Asiakas
Asuntotuotantotoimisto, Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat