Kokkolan urheilupuisto -allianssi, Kokkola

Kokkolan urheilupuisto peruskorjataan ja laajennetaan allianssimallilla

Kokkolan keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Urheilupuistoon rakennettava hybridiareena käsittää monitoimiareenan ja jalkapalloareenan. Rakennettava kokonaisuus tarjoaa koko alueelle upeat ja modernit puitteet ympärivuotiseen urheiluun ja vapaa-aikaan. Monitoimiareena soveltuu urheilun lisäksi erilaisten tapahtumien, kuten esimerkiksi messujen, konferenssien ja konserttien järjestämiseen.

Kokkolaan rakennettava urheilupuisto koostuu sisäurheilun ja tapahtumien monitoimihallista sekä kahdesta uudesta harjoitusjäähallista. Hanke on kehitysvaiheessa, jonka jälkeen päätetään sen toteutusvaiheesta, joka kestää arviolta kolme vuotta.

Peruskorjaamme nykyisen jäähallin ja urheiluhallin ja rakennamme UEFA-kategorian 2 jalkapallostadionin. Hankkeen pinta-ala on noin 30 000 m2.

Kohteeseen tulee energiankierrätysjärjestelmät ja jäähallin lauhdelämpö hyödynnetään monitoimihallissa.

"Olen erittäin tyytyväinen laaja-alaiseen osaamiseen, jota olemme saaneet allianssiin", sanoo Kokkolan Urheilupuiston toimitusjohtaja Timo Sivula.

Allianssissa ovat mukana YIT:n lisäksi UKI Arkkitehdit, Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen, Ramboll, Granlund ja Kokkolan Urheilupuisto Oy.

Kokkola Areenan verkkosivut

Lue lisää:

Toimitilarakentaminen

Urheilurakentaminen

Ota yhteyttä | YIT

Tiedot

Projektin nimi
Kokkolan urheilupuisto
Asiakas
Kokkolan Urheilupuisto Oy
Kaupunki
Kokkola
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2026
Projektin status
Suunnitteilla
Liiketoiminto
Toimitilat