Tämä Kasarmintorin läheisyydessä sijaitseva, vuoden 2017 loppupuolella valmistunut toimistorakennus on yksi merkittävimpiä rakennushankkeita Helsingissä. Kasarmikatu 21 on muutakin kuin kasa laastia ja kiviä: tavoitteena on luoda laadukas ja kestävä tila nykyisille ja tuleville sukupolville, joka myös toimii ylpeyden aiheena helsinkiläisille.

Rakennusmateriaalit on valikoitu kestävyytensä ja laadukkuutensa perusteella. Vaaleasävytteinen hiekkakivi on hallitseva elementti julkisivun suunnittelussa, ja tyylikkäitä lasi- ja tammiyksityiskohtia on hyödynnetty sisätiloissa. Suuri lasiallas rakennuksen keskiössä päästää luonnonvalon sisään tiloihin ympäri vuoden. 

Seitsemänkerroksisen toimistorakennuksen 16 000 neliömetriin mahtuu moderneja liiketoimitiloja yli tuhannelle työntekijälle. Suurimpiin vuokralaisiin lukeutuvat asianajotoimisto Roschier, Danske Bank sekä varainhoito- ja rahoitusyritys Taaleri. Ravintola Juuren perustajat vastaavat rakennuksen ravintolapalveluista. Kiinteistöstä löytyy myös parkkitilat niin autoille kuin pyörillekin.  

Hankkeelle oleellista on käyttää korkealaatuista teknologiaa sekä noudattaa tiukkoja laatustandardeja. Näin mahdollistetaan toimistorakennukselle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen. Hanke vaatii myös uudenlaista arkkitehtonista ajattelutapaa. Vaikka tarkoituksena onkin luoda moderni rakennus, on myös otettava huomioon jo olemassa oleva ympäristö ja toimistorakennuksen sulautuminen tähän miljööseen.

Urbaanin suunnittelun ja lähiympäristön kunnioittaminen, sekä modernien ympäristöarvojen ja ekologisen ajatusmaailman huomioiminen ohjaavat vahvasti hankkeen suunnittelua. Rakennus noudattaa LEED:n platinatason ympäristösertifikaattia. Hanke on toteutettu yhteistyössä Ahlström Capitalin, HGR Property Partnersin ja YIT:n kanssa.

Lue lisää toimitilarakentamisesta

Tiedot

Projektin nimi
Kasarmikatu 21
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat
Energialuokka
Rakennus noudattaa LEED:n platinatason ympäristösertifikaattia.