Vartin kaupunki -podcastin ensimmäinen jakso on kuunneltavissa

Voit sekä kuunnella podcastia että ladata Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin käyttöösi verkkosivuillamme.

Jo perinteeksi muodostunut, 8. kertaa järjestettävä Kestävät kaupunkiympäristöt -tapahtumamme on siirtynyt täksi vuodeksi verkkoon.

Vaikka kasvotusten kohtaamiset jäävät tänä vuonna väliin, haluamme yhä tarjota asiakkaillemme ja sidosryhmillemme kaupunkikehitykseen liittyvää tietoa ja inspiraatiota sekä työhön että arkeen.

Juuri tähän tarpeeseen vastaa YIT:n historian ensimmäinen podcast, Vartin kaupunki, jonka ensimmäinen jakso on nyt kuultavissa Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Breaker, Overcast, Pocketcasts ja RadioPublic -alustoilla.

Löydät podcastin myös verkkosivuiltamme. 
Verkkosivulta löydät myös Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin tiivistelmän, jonka voit ladata helposti omaan käyttöösi.

Barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen ja kaupan vaihtoehtoihin. Barometri järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa.

 

Luvassa seitsemän jaksoa kaupunkikehittämisestä

Vartin kaupunki -podcastissa puhumme kestävistä kaupunkiympäristöistä ja elämästä 15 minuutin kaupungeissa.

Podcastia juontaa kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtajamme Juha Kostiainen, joka uskoo, että sujuvassa kaupungissa kaikki arjen tärkeät asiat tulisi saavuttaa vartissa kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä.

Podin ensimmäisen jakson aihe on: ”Haluavatko suomalaiset yhä asua kaupungeissa?”

Juhan haastateltavina jaksossa olivat MDI:n johtaja asiantuntija, VTT Timo Aro sekä Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä, jotka ottavat kantaa muuttoliikkeen aaltoiluun. Miten korona on vaikuttanut trendeihin, entä lisääntynyt etätyö.

Jakso 1.jpg

 

Kaiken kaikkiaan podcastissa on seitsemän jaksoa. Tulossa ovat:

7.12. Onko tiiviimpi parempi?
Vieraana arkkitehti ja tutkija Aija Staffans sekä Helsingin kaupungin yleiskaavapäällikkö Pasi Rajala.

14.12. Tuhoaako korona joukkoliikenteen?
Vieraana Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen sekä Tieliikenteen Tietokeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja.

28.12. Kuka enää haluaa toimistolle?
Vieraana Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Pia Sirola sekä Accenturen henkilöstöjohtaja Marja Hyvärilä.

4.1. Mihin kaikkeen kodin tulee taipua?
Vieraana ammattijärjestäjä ja kulttuurintutkija Ilana Aalto sekä arkkitehti Selina Anttinen.

11.1. Onko olemassa kaupunkia ilman kauppoja?
Vieraana Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll sekä Lumenen toimitusjohtaja Johan Berg.

18.1. Millaisia ovat tulevaisuuden kaupungit?
Vieraina vastuullisuusjohtajamme Mia Ranta-aho, henkilöstöjohtajamme Pii Raulo, asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtajamme Pekka Helin Asuminen-segmentistä, kehitysjohtaja Pirjo Aalto Toimitilat-segmentistämme, johtaja Aleksi Laine Infraprojektit-segmentistämme ja Asuminen Suomi ja CEE -segmentin vt. johtaja Marko Oinas.  

Keskustelu podcastin aiheista jatkuu sosiaalisessa mediassa (LinkedIn, Facebook, Twitter ja Instagram) #vartinkaupunki sekä #lisääkaupunkia -tunnisteiden alla.

Jaa jaksot myös omille seuraajillesi!

Vartin kaupunki -podcast

Kaupunkikehitys