Perhelä-korttelin toteuttamissopimus on allekirjoitettu

Järvenpään kaupunki ja YIT ovat allekirjoittaneet Perhelä-korttelin toteuttamissopimuksen.

Perhelä YIT
Perhelä YIT

Sopimuskokonaisuuteen sisältyy kauppakirja, jolla kaupunki myy kohteen YIT:lle. Toteuttamissopimuksessa sovitaan yksityiskohtaisesti Perhelä-korttelia koskevista rakentamisen ja toteuttamisen edellytyksistä sekä hankkeen aikataulusta.

Toteuttamissopimus ei vaadi erillistä kaupunginhallituksen tai kaupunginvaltuuston käsittelyä, koska molemmat toimielimet ovat antaneet valtuutuksen sopimuksen allekirjoittamiseen ennaltasovituin ehdoin jo loppuvuodesta 2019.

"On hienoa, että Perhelän yhteissuunnittelu ja hanke etenevät suunnitellusti. Yksi keskeisimmistä Perhelän suunnittelua ohjaavista tekijöistä on ollut vetovoimaisen, viihtyisän ja monipuolisen konseptin rakentaminen. Tämän eteen teemme töitä ja odotamme jo innolla tulevaa", kertoo YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen.

"Jälleen on saavutettu yksi rajapyykki, kun tänään allekirjoitimme toteuttamissopimuksen YIT:n kanssa. Sopimusteknisissä asioissa oli helppo löytää yhteisymmärrys, koska pohjaa tälle on jo rakennettu hyvässä yhteistyössä vuoden verran. Nyt meillä on selvät suuntamerkit jatkolle", iloitsee kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärki hanke, joka tähtää keskustan elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Korttelin kaavoitus käynnistyy alkuvuodesta 2020 ja rakentamisen tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2021 aikana.

Perhelä-kortteliin tulee liiketilaa monipuolisille palveluille, toimistotiloja sekä noin 300 asuntoa. Kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Perhelästä tilat kaupungin työntekijöille.

Lue lisää hankkeesta: www.yit.fi/perhelä