Mall of Triplan menestyksekäs vuosi

Vuonna 2019 ovensa avaava Mall of Tripla kiinnitti 2016 vuoden aikana merkittäviä vuokralaisia kaikilta toimialoilta ja varmistanut merkittävän rahoituspotin ­– ja lisää on luvassa tänäkin vuonna!

”Mall of Triplan avaamiseen on vielä kolme vuotta, ja meillä on kertoa todella järeitä faktoja jo nyt. Se luo mieletöntä fiilistä ja uskoa hankkeeseen”, sanoo  Mall of Triplan kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto.

Toden totta: vuosi 2016 oli Mall of Triplalle huikea menestys. Suunnitelmat ovat edenneet ja toteutuneet ajallaan – osa jopa etuajassa – toimialojen suuria ankkureita on saatu kiinnitettyä vuokralaisiksi ja hankkeen kaupallinen tiimi on kasvanut lyhyessä ajassa yhdestä henkilöstä kahdeksan hengen tiimiksi. Ja mikä parasta, Mall of Triplan tahti ei näytä hidastuvan myöskään 2017 – päinvastoin.

Kokonaiskonsepti rakentuu vahvojen vuokralaisten varaan

Mall of Triplan suunnittelussa on alusta asti satsattu toimivaan ja elämykselliseen kokonaiskonseptiin, joka tarjoaa asiakkaille palveluita kokonaisvaltaisesti ja kohdennetusti. Elämyksellisyys on otettu huomioon muun muassa Mall of Triplan kerrosten teemoittelussa, jota vuoden 2016 aikana Mall of Triplaan kiinnitetyt ankkurivuokralaiset vahvistavat.

Elämyksellisyys näkyy muun muassa ruoka- ja ravintolapalveluiden määrässä: Mall of Triplan pinta-alasta on varattu yli 20 000 neliömetriä ruoka- ja ravintolatoimijoille. Vähittäiskaupan suurista nimistä PrismaLidlK-supermarketK-market ja Alepa ovat jo varmistaneet paikkansa Mall of Triplassa. Vähittäiskaupan suurimpien nimien lisäksi Mall of Triplan ruokakauppatarjontaa täydentää myös kauppahallitunnelmaa henkivä, paikallistuottajien herkkuja tarjoileva Market Zoo -alue.

Ympäri kauppakeskusta sijoiteltaville ravintolatoimijoille on niin ikään tiedossa tilaa kokonaisen 12 000 neliön verran. Yksistään HOK Elannon ravintoloiden käyttöön on tulossa noin 900 neliömetriä. Ravintolamaailman tiloista jo yli 20 paikasta on solmittu vuokrasopimukset ja lähes kaikista on neuvottelut käynnissä.  Ravintolamaailmaa on ollut suunnittelemassa muun muassa tunnettu ravintola-alan yrittäjä Kim Heiniö.

Myös muoti on vahvasti läsnä Mall of Triplassa. Muotitarjonnan ankkuriksi on varmistunut Hennes & Mauritz, joka sijoittuu toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Mall of Triplan toisen kerroksen Shopping Street huokuu miellyttävää ostostunnelmaa ja kolmannen kerroksen High Streetillä monipuolista muodin valikoimaa täydentävät lukuisat muodin ja designin erikoisliikkeet, joiden julkistuksia on luvassa ensi vuonna.

Koska Mall of Tripla haluaa tarjota asiakkailleen palveluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, on kauppakeskuksen hyvinvointi- ja terveyspalveluiden johtotähdeksi kiinnitetty lääkäriasema Diacor. Kulttuuria ja viihdettä ei myöskään ole unohdettu – Diacorin lisäksi viidennen kerroksen viihde- ja hyvinvointipalvelut palvelevat niin urheilijoita kuin kauneushoitoja kaipaavia. Mall of Triplan uusin kulttuurialan vuokralaisjulkistus on suomalaiseen musiikin historiaan ja nykypäivään keskittyvä Finnish Music Hall of Fame –museo, joka julkisti tulonsa Mall of Triplaan viime viikolla. Lähes tuhannen neliön kokonaisuus tulee tarjoamaan laajan katsauksen suomalaiseen musiikkiin innovatiivisessa, interaktiivisessa ja teknologisesti edistyksellisessä ympäristössä. Perheen pienimpiäkään ei ole unohdettu: lapsiperheiden suosikki, seikkailupuisto HopLop avaa myös ovensa Mall of Triplassa vuonna 2019.

Katse rohkeasti kohti tulevaa miljoonarahoituksen turvin

Vaikuttavan vuokralaispaletin lisäksi Tripla vakuutti vuonna 2016 myös rahoittajat. Euroopan Investointipankin (EIB), Pohjoismaiden Investointipankin (NIB), Danske Bankin ja Handelsbankenin muodostama pankkiryhmittymä myönsi kesäkuussa Triplan rakennushankkeelle yhteensä noin 300 miljoonan euron 10-vuotiset projektiluotot. Näillä rahoitetaan puolet rakenteilla olevasta kauppakeskuksesta.

”Olemme tyytyväisiä, että Tripla-hankkeelle varmistui kilpailukykyinen rahoituspaketti. Hanke on erittäin merkityksellinen koko Suomen kansantaloudelle, ja merkittävien rahoituslaitosten osallistuminen siihen on vahva osoitus Triplan kansainvälisestä vetovoimasta,” YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kertoi kesäkuussa.

Kansainvälisten rahoittajien kiinnostus kertoo hankkeen tärkeydestä. Vaikutus kaupungin kilpailukykyyn ja kasvuun ovatkin Triplan valttikortit. Rakennushanke tuo Helsinkiin kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia; Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus.

”Kaikista vuoden 2016 onnistumisista kiitollisina katsomme nyt innostuneena mitä uusi vuosi 2017 tuo tullessaan. Tavoitteet ovat kovat ja nälkä kasvaa syödessä, joten työ jatkuu”, Pirjo Aalto kertoo.