Lahden Wilhelminpuistoon haetaan taideteosideaa kilpailulla – äänestä omaa suosikkiasi!

Lahden kaupungin ja YIT:n järjestämän Wilhelminpuiston taidekilpailun tuomarointi on käynnistynyt. Taidekilpailulla haetaan teosideaa, joka luo tulevalle puistolle identiteettiä ja siellä liikkuville uusia näkökulmia; sekä iloa arjen keskelle. Puistosta halutaan luoda taiteen avulla viihtyisä ympäristö liikkujille ja asukkaille.

Kilpailussa on mukana 75 teosehdotusta. Yleisö voi tutustua kilpailuehdotuksiin ja äänestää omaa suosikkiaan 29.3. saakka kilpailun nettisivujen kautta: www.lahti.fi/wilhelminpuistontaidekilpailu . Lisäksi ehdotukset ovat nähtävillä sunnuntaihin 17.3. asti Raksamessuilla Lahden Messukeskuksessa Lahden kaupungin osastolla. Eniten yleisön ääniä saanut kilpailuehdotus palkitaan 1 000 eurolla.

Kilpailun voittajat julkistetaan torstaina 11.4. klo 13 julkistamistilaisuudessa, joka samalla avaa kilpailusta koostetun näyttelyn. Näyttelypaikkana toimii Lahden museoiden Museokioski osoitteessa Aleksanterinkatu 10. Näyttely kestää perjantaihin 26.4. asti ja on avoinna yleisölle Museokioskin aukioloaikoina ti-pe klo 10-18 ja la-su 11-16. Maanantaisin Museokioski on suljettu.

Kilpailualueena on Wilhelminpuisto, joka on parhaillaan suunnitteilla. WIlhelminpuisto sijaitsee Vesijärven rantamaisemassa, Ruoriniemen asuinalueella ja on jatkoa Lahden satamasta alkavalle Vesijärven rantaa myötäilevälle puistoverkostolle. Ruoriniemen alue täydentyy tulevina vuosina kymmenen asuintalon kokonaisuudella ja noin 600 asukkaalla. Alueen ensimmäinen asuinkerrostalo Asunto Oy Lahden Silkkiuikku on valmistunut tammikuussa 2019.

Lisätietoja kilpailusta antavat palkintolautakunnan puheenjohtaja Kirsi Kujala kirsi.kujala@lahti.fi

sekä kilpailusihteeri Mari Kemppinen p. 050 560 0574, mari.kemppinen@yit.fi.