Keskustakirjasto Oodi täyttää tänään viisi vuotta

Helsingin ytimessä sijaitseva keskustakirjasto ja upea maamerkki Oodi täyttää tänään viisi vuotta. Sen avajaisia vietettiin itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta 2018.

Viidessä vuodessa Oodi on vakiinnuttanut asemansa Helsingin käytetyimpänä kirjastona, jossa tehdään eniten lainoja. Lisäksi siellä on järjestetty lukemattomia kirjallisuusteemaisia tapahtumia. Pian on edessä jo 10 miljoonan kävijän rajapyykki.

Oodi oli 100-vuotislahja itsenäiselle Suomelle. Uuden ajan kirjasto on oodi suomalaiselle sivistykselle, tasa-arvolle ja ilmaisunvapaudelle. Se tarjoaa kaikille avoimen, julkisen kaupunkitilan Kansalaistorilla, aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Vastasimme Oodin rakentamisesta ja rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto ALA. Rakentaminen vaati lujaa erityisosaamista ja erinomaista yhteistyötä kaikkien tekijöiden kesken. Taloon sisältyykin monia omaperäisiä ja ainutlaatuisia ratkaisuja, kuten kaksi teräskaarta, joiden varassa rakennus lepää. Työmaalla työskenteli kaikkiaan jopa noin 2 000 henkilöä, 150 urakoitsijaa ja 200 suunnittelijaa.

Oodi on sekä kirjallisuuden talo että monipuolinen kaupunkikokemus, josta löytyy perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi esimerkiksi kahvila, ravintola, elokuvateatteri, taidetta, studiotiloja ja kaupunkiverstas.

Keskustakirjasto on voittanut lukuisia palkintoja, joita ovat esimerkiksi Vuoden Teräsrakenne 2018, Public Library of the year 2019 ja Helsingin vammaisneuvoston esteettömyystunnustus.

Tutustu Oodiin alla olevalta videolta!

Kannattaa katsoa myös:

Keskustakirjasto Oodi | Referenssit | YIT.fi
Oodille arkkitehtuuripalkinto | YIT.fi
Oodi ja Tero Seppänen | YIT.fi
Oodi aukeaa | YIT.fi
Oodin arkkitehtuurissa toiminta ja ajattomuus kohtaavat | YITGROUP.COM