Suurin osa kaupunkiasukkaista haluaisi lasitetun parvekkeen

Myös oman saunan suosio on kasvanut koronavuoden aikana.

Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista kaupunkiasukkaista* (67 %) haluaisi asuntoonsa lasitetun parvekkeen, vaikka parveke nostaisi asunnon hintaa. Taloyhtiön yhteispihan ja edullisemman asunnon taas valitsisi parveketta mieluummin 21 prosenttia kaupunkien asukkaista.

Lasitetun parvekkeen suosio on noussut entisestään koronavuoden aikana. Viime vuonna vastaavat prosenttiluvut olivat 65 ja 24.

Tulos käy ilmi YIT:n tilaamasta ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrista**, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2020. Barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen ja kaupan vaihtoehtoihin. Barometri toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Tuloksia verrataan osin aiempiin tutkimuskierroksiin.

Triplan YIT Kotien parvekkeet.jpg

 

”Uskon, että lasitetun parvekkeen suosio perustuu sen kalustettavuuteen. Olemme kohteissamme nähneet todella hienosti sisustettuja lasitettuja parvekkeita, jotka laajentavat kotia ja sen tunnelmaa ulkotilaan”, kertoo YIT:n Asuminen Suomi ja CEE -segmentin johtaja (vt.) Marko Oinas.

Myös oman saunan suosio on noussut tänä vuonna hieman viime vuoteen verrattuna: tänä vuonna 52 % vastaajista* haluaa, että ”minulla on sauna omassa asunnossani, vaikka se vie tilaa”, kun taas 37 % vastaajista valitsi vaihtoehdon ”käytän mieluummin taloyhtiön yhteissaunaa ja käytän asuntoni tilat mieluummin johonkin muuhun”. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 49 ja 38 %.

*Vastaajina rivi- ja kerrostalossa asuvat (n=875)

**Kestävät kaupunkiympäristöt –barometri 2020
Kestävät kaupunkiympäristöt –barometri toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Kysely on suunnattu seuraavien kahdeksan kaupungin asukkaille: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä ja Kuopio. Aineistonkeruu toteutettiin CINT Ab:n ylläpitämällä nettipaneelilla 23.-28.9.2020. Vastaajia oli 1 003. Otos edustaa tutkittujen kaupunkien 18–75-vuotiasta väestöä iän, sukupuolen ja kaupunkien koon suhteen.

 

Kuuntele podcastia, lataa barometri - Kestävät kaupunkiympäristöt verkossa

Myytävät ja vuokrattavat YIT Kodit