Joulutorien tunnelmaa myös Mall of Triplassa

Viime aikoina olen päässyt nauttimaan jouluisesta tunnelmasta niin Berliinissä kuin Tallinnassa. Noissa kaupungeissa tehdään pitkällä kokemuksella perinne, joka Suomessa on vasta heräämässä eloon: joulumarkkinat.

Uudistunut Tuomaan Markkinat pisti helsinkiläisen joulutunnelman uuteen potenssiin muutama vuosi sitten. Nykyisin joulukuista Senaatintoria koristaa pastellinen myyntikojujen meri, joiden notkuvien antimien keskellä voi nauttia lasin glühweinia, ajella karusellissa ja jopa käydä saunomassa.

Oma historiani ihanien joulumarkkinoiden kanssa ulottuu kuitenkin paljon pidemmälle kuin parin vuoden taakse: olen reissannut saksalaisilla toreilla joka joulu jo parinkymmenen vuoden ajan. Joulun odotus alkaakin meillä kotona siitä, kun vedän keittiön laatikoista esiin matkoilta mukaan tarttuneet joulumukit, joita on kertynyt jo lähes 30. Niistä on helppo tarjoilla glögiä isommallekin seurueelle!

Tänä vuonna pääsin tekemään perinteisen joulutorireissuni työmatkan yhteydessä Berliinissä. Siinäpä kaupunki, jossa todella taidetaan jouluinen torikulttuuri! Eikä ihme, sillä joulutorit ovat alun perin lähtöisin Saksasta. Keski-Euroopassa joulutorit ovat yhteisiä ajanviettopaikkoja, joissa nautitaan päivisin lounasta ja iltaisin tavataan ystäviä hehkuviinin ja elsassilaisen flammkuchen-pizzan ääressä. On taidejoulumarkkinoita, skandinaavisia markkinoita, olutmarkkinoita... Kävijöitä on ruuhkaksi asti, ja monella torilla peritään jopa pääsymaksu.

Joulutorit tuovat valoa vuoden pimeimmän ajan keskelle. Tuomaan Markkinoiden lisäksi Helsingissä olisi varmasti tilaa useammallekin ihanalle tapahtumalle ja kauppapaikalle, johon joulun tunnelma voisi levittäytyä. Mall of Triplaa suunnitellessamme olemme miettineet tarkkaan, kuinka joulu näkyy meillä. Parin vuoden päästä markkinatunnelmasta voikin nauttia myös Pasilassa, kun sisä- ja ulkotiloja yhdistelevä joulumaailma levittyy ympäri kauppakeskusta helminauhan lailla.

Jouluinen helminauha alkaa ulkoa: Mall of Triplaan tulee suuri eteläinen terassi, jota voi talvisin hyödyntää torimaisena myyntipaikkana. Siitä matka jatkuu kauppakeskuksen neljänteen kerrokseen, Little Manhattanille, jonka ytimessä sykkii 16 metriä korkea, lähes 3000 neliömetriä suuri jouluiseksi designtoriksi soveltuva markkinapaikka. Pop upien ja käytävämyyntipaikkojen helminauha jatkuu läpi kauppakeskuksen, ykköskerrokseen asti, missä se huipentuu Market Zoo -ruokamarkkinoille jouluherkkujen äärelle. En malttaisi odottaa, että pääsen hypistelemään, haistamaan ja maistamaan triplalaista joulun tunnelmaa!

Mall of Triplan ihanan markkinahumun pääsee kokemaan parin vuoden päästä. Sitä odotellessa on hyvää aikaa keskittyä tunnelmoimaan edessä olevaa juhlakautta. Ihanaa ja levollista joulua kaikille lukijoille!

Pirjo Aalto / Mall of Triplan kaupallinen kehitysjohtaja

Yrittäjähenkinen kaupan alan asiantuntija, jolla on 30 vuoden kokemus vähittäiskaupan ja kauppakeskusliiketoiminnan esimies- ja johtotehtävistä.