Wärtsilän logistiikkakeskus, Vaasa

Rakensimme Wärtsilän teknologiakeskuksen toiminnalle tärkeän logistiikkakeskuksen Vaasaan.

Toteutimme Wärtsilän Smart Technology Hub-teknologiakeskushankkeelle logistiikkakeskuksen toimistotiloineen. Logistiikkarakennuksen tilat sisälsivät korkeavarasto-osan, työpaja-, lastaus-, laaduntarkastus- ja korroosiosuojausosan sekä toimisto- ja neuvottelutiloja sosiaalitiloineen. Lisäksi logistiikkahallin ja teknologiakeskuksen väliin rakennettiin 210 metriä pitkä logistiikkakäytävä, joka toimii tavaraliikenteen sisäisenä kulkuyhteytenä rakennusten välillä.

KVR-urakkana toteutettu hanke sisälsi myös tontilla olevien rakennusten purkutyöt sekä maa-alueen puhdistuksen. 

Kiinteistön pinta-ala on noin 14 400 brm2. Logistiikkakäytävän laajuus on reilu 1200 brm2. 

”Logistiikkakeskus vastaa teknologiakeskuksen tarvitsemien materiaalien logistiikasta digialustan avulla, jota varten keskus varustettiin modernilla tietotekniikalla. Tällä hankkeella Reininkadun perinteinen logistiikkatontti jalostui edelleen logistiikan saralla”, kertoo aluejohtaja Mikael Snellman YIT:ltä.

Smart Technology Hub on Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus, jossa testataan ja kehitetään meri-, öljy- ja kaasuteollisuuden ratkaisuja sekä uusia energiajärjestelmiä. 

“Olen erittäin tyytyväinen, että Smart Technology Hub -hanke eteni aikataulun mukaisesti ja että pääsimme rakentamaan myös teknologiakeskuksen toiminnan kannalta erittäin tärkeän logistiikkakeskuksen yhdessä YIT:n kanssa. Haluan kiittää sekä Vaasan kaupunkia että alueen asukkaita ja yrityksiä hyvin sujuneesta yhteistyöstä haastavasta rakennusaikataulusta huolimatta. On hienoa nähdä, miten hyvin Vaskiluotoon tekemämme investointi ja sen ympärille muodostuva ekosysteemi on otettu vastaan”, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki.

Työt aloitettiin toukokuussa 2020 ja hanke valmistui lokakuussa 2021. Kohde luovutettiin tilaajalle alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

VAPAAT LOGISTIIKKATILAT JA TUOTANTOTILAT

Tiedot

Projektin nimi
Wärtsilä Logistics Centre
Asiakas
Wärtsilä Finland Oy
Kaupunki
Vaasa
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat