Valtatien 4 parannus, Joutsa

Paransimme valtatien 4 ohituskaistaiseksi 8,9 km matkalla. Hanke valmistui ajallaan vuonna 2020.

Valtatien 4 (E75) osuus Joutsa - Kanavuori on osa valtakunnallista päätieyhteyttä pääkaupunkiseudulta Keski-Suomen kautta Pohjois-Suomeen. Tiellä on suuri merkitys sekä elinkeinoelämän kuljetuksille että henkilöliikenteelle.

Paransimme VT4 -tien keskikaiteelliseksi ohitustieksi 6,7 km matkalla. Koko parannettavan tieosuuden pituus oli 8,9 km. Tielle tuli kaksi 2+1 kaistaista osuutta 3,8 kilometriä ja yksi 2+2 kaistainen osuus, joka on 1,5 kilometriä. Hankkeessa rakennettiin myös liittymäteitä ja kevyenliikenteen väyliä, kaksi siltaa (teräsbetoninen laattakehäsilta ja teräsbetoninen ulokelaattasilta) sekä tiekaiteita 12,9 kilometriä. Sen lisäksi melusuojausta parannettiin melluvallein ja -kaitein, melukaiteita rakennettiin yhteensä 1,4 kilometriä ja meluvalleja kaksi kappaletta, yhteensä 260 metriä. Maaleikkauksia ja rakennekerroksia tehtiin yhteensä 295 000 kuutiometrin verran. Päällystystöitä hankkeella oli 285 000 neliömetriä. Tien molemmille puolille rakennettiin myös riista-aitaa yhteensä 13,4 km. Rakennetun tieosuuden nopeus nousi ohituskaista osuuksilla 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa.

Hankeosuuden keskimäärinen vuorokausiliikennemäärä oli n. 6900 ajoneuvoa ja raskaan liikenteen osuus n.14 %, joten työtä tehtiin vaativissa olosuhteissa. Työ alkoi vuonna 2018 ja päättyi vuonna 2020. Hankkeen aikana tapahtui vain yksi lievä tapaturma ja hanke voittikin valtakunnallisen työturvallisuuspalkinnon havaintokilpailussa.

Tie- ja katurakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
VT4 Joutsa-Kanavuori ST (Suunnittele ja toteuta)
Asiakas
Väylävirasto
Kaupunki
Joutsa
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2020
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra