Tehtaankadun ala-aste peruskorjaus, Helsinki

Tehtaankadun ala-asteen koulun peruskorjauksessa vanha koulurakennus uusittiin lähes täysin.

Keskellä Helsingin Ullanlinnaa Tehtaankadun varrella kohoaa auringonkeltainen kivitalo, Tehtaankadun ala-asteen koulu. Vuonna 1908 valmistunut, jugendtyylinen koulurakennus on yksi Helsingin vanhimpia kouluja. Rakennus on kaupunkikuvallisesti arvokas ja suojeltu asemakaavassa So-merkinnällä, mikä asetti rajoituksia korjaustöille.

Koulun mittava peruskorjaus alkoi toukokuussa 2021 ja valmistui maaliskuussa 2023. Kaikki vanhat välipohjat avattiin runkoon asti ja rakennettiin uudestaan.

Se, että Tehtaankadun ala-asteen koulu on suojeltu, asetti peruskorjauksessa vaatimuksensa vanhojen rakenteiden kartoittamiselle, suojaamiselle ja kunnostamiselle sekä uusien rakentamiselle. Kaupunginmuseon edustajat olivat tiiviisti mukana hankkeessa varmistamassa, että ilme säilyi suunnitelman mukaisena.

Suojellussa kohteessa vain välttämätön tehtiin täysin uusiksi ja mahdollisimman paljon pyrittiin suojaamaan ja kunnostamaan. Esimerkiksi kaikki rakennuksen ikkunat kunnostettiin verstaalla sekä isot seinämaalaukset suojattiin remontin ajaksi ja konservoitiin lopuksi.

Peruskorjauksessa kiinteistön LVI- ja talotekniikka päivitettiin. Ilmanvaihto uusittiin täysin. Myös vesikatto uusittiin ja sen alle toteutettiin uudet IV-konehuoneet niin, että katon alkuperäinen muoto säilyi. Lisäksi pihat päällystettiin ja leikkipihat uusittiin.

Kannattaa tutustua myös:

Tehtaankadun ala-astetta korjataan vanhaa kunnioittaen

Korjausrakentaminen

Korjausrakentamisen yhteystiedot

Koulurakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
Tehtaankadun ala-aste peruskorjaus
Asiakas
Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat