Suomi Hloubětín päiväkoti, Praha, Tšekki

Rakensimme päiväkodin Prahan kaupunkiin, Tšekkiin. Sen muotoilu on pohjoismaista tyyliä ja siinä on myös panostettu luonnonmateriaalien käyttöön.

Päiväkoti on osa Suomi Hloubětín -kompleksia, joka koostuu asuinalueesta ja liiketiloista. Päiväkoti sijaitsee aivan kompleksin keskiössä ja leikkipaikallisen, julkisen puiston välittömässä läheisyydessä. Sieltä on lyhyt kävelymatka Rokytka-joelle.

Päiväkodin kapasiteetti on lähes 100 lasta. Rakennusaika oli vuosien 2020-2021 välillä. Rakennus on kooltaan 512 neliömetriä.

Päiväkodin on suunnitellut palkittu, suomalainen arkkitehti Jyrki Tasa. Se myytiin yksityiselle sijoittajalle EduArtille, joka pitää siellä esikoulua. Päiväkoti osallistui Vuoden rakennus -kilpailuun.

Päiväkodin suunnittelu heijastelee eleganttia pohjoismaista tyyliä, ja myös luonnonmateriaalien käyttöä on painotettu. Julkisivu on valmistettu punasetripuupaanuista yhdistettynä alumiinivaippaan. Sisätiloissa on myös paljon puuta.

Rakennuksen geometria muistuttaa muodoltaan sientä. Sisustuksen hallitseva elementti on portaiden keskikaide, joka esittää pianon koskettimia.

Pyöreä kattoikkuna ja muut lukuisat ikkunat antavat luonnonvaloa. Huoneissa on akustiset katot. Lattiat takaavat lämpö- ja aistimukavuuden sekä helpon huollon. Toisessa kerroksessa on tilava terassi.

Tiedot

Kaupunki
Praha
Maa
Czech
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat