Salmisaaren liikuntakeskus, Helsinki

Helsingin Salmisaaren toimistoalueella sijaitseva kansainvälisen tason liikunta- ja hyvinvointikeskus palvelee monipuolisesti eri liikuntamuotojen harrastajia.

Liikuntakeskuksessa on muun muassa kaksi täysimittaista jääkaukaloa, rantalentopallon sisähiekkakenttä, kuntokeskus, monipuoliset tanssistudiotilat, keilahalli ja peliareena. Keskuksessa on myös Suomen korkein, 32-metrinen kiipeilyseinä.

Näyttävän rakennuksen julkisivu on pääasiassa säänkestävää terästä, sisäänkäyntijulkisivu poltettua savitiiltä ja lasia. Seitsenmetrisen ulokkeen julkisivumateriaalina on tummansininen profiilipelti. Poikkeuksellisen suuret, jopa yli 10 metrin kerroskorkeudet, asettivat tilasuunnittelulle ja rakentamiselle erityisvaatimuksia. Pitkien jännevälien vuoksi rakenne edellytti poikkeuksellisen korkeita teräsristikoita. Ilmava teräsrakenne tuo tilaan avaruutta, mikä tekee sisätiloissa liikkumisesta miellyttävää.

Liikuntamahdollisuuksien lisäksi Salmisaaren liikuntakeskus tarjoaa hyvinvointipalveluita, kuten hieronta- ja kampaamopalveluita, ravintolapalveluita sekä muita liikuntaan ja terveyteen liittyviä kaupallisia palveluita.

Lue lisää toimitila- ja kaupunkirakentamisestamme

Tiedot

Asiakas
Koy Salmisaaren Liikuntakeskus, Helsinki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2010
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat
Erityistä
Laajuus 22 000 m²