Mehtimäen jääurheilukeskuksen peruskorjaus ja laajennus, Joensuu

Peruskorjaamme Joensuussa sijaitsevan kilpajäähallin ja laajennamme sen katsomon sekä yleisötiloja. Jäähallista tulee nykyaikainen jääurheilun keskus ja kenttä saadaan ympärivuotiseen käyttöön.

Peruskorjaamme Joensuun Mehtimäellä sijaitsevan, 1980-luvun alussa rakennetun kilpajäähallin ja laajennamme sen katsomon sekä yleisötiloja. Toiminnallisuuksia tulee lisää, mikä palvelee erilaisia yleisötapahtumia.

Kilpajäähallin katsomorakenteet ja jääkenttäalue peruskorjataan. Jääkenttäalue uusitaan kokonaisuudessaan, mikä mahdollistaa kentän ympärivuotisen käytön. Vanhat katsomot uusitaan ja samalla paikkamäärät lisääntyvät. Jäähalliin tulee muun muassa oheisharjoittelutiloja, kuten kuntosali sekä ravintoloita ja kioskeja.

Perusparannuksen laajuus on noin 6 800 bm2, ja laajennusosa 2 800 bm2, eli kokonaisuudessaan hankkeen laajuus on yhteensä noin 9 600 bruttoneliömetriä ja tilavuus yhteensä noin 80 000 m3.

Työt aloitettiin elokuussa 2023 ja hankkeen on tarkoitus valmistua syyskuussa 2024.

Peruskorjauksen yhteydessä hankittavat jäänpeittolevyt mahdollistavat hallin muuttamisen esimerkiksi konserttitilaksi ilman jään sulattamista. Tämä tulee lisäämään Mehtimäen alueen tapahtumamahdollisuuksia. Valmistuessaan jäähallikokonaisuus on Itä-Suomen merkittävimpiä paikkoja järjestää muun muassa jäähallitapahtumia.

Talotekniikassa pyritään ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, jotka tukevat Joensuun kaupungin vihreän siirtymän tavoitteita. Jäähalliin muun muassa asennetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Kilpajäähallin lämmitys tuotetaan kaukolämmöllä. Lämmityksessä hyödynnetään jää-ratakylmäkoneistojen lauhdutuslämpöä.

Kilpajäähallista tulee valmistuessaan nykyaikainen jääurheilun keskus, joka vahvistaa Mehtimäen palveluiden ja toiminnan keskittymää. Peruskorjattu ja laajennettu kilpajäähalli tukee myös paikallisen jääkiekkoseuran kasvamista sekä parantaa taitoluisteluseuran kilpailu- ja leiritoiminnan toteuttamista.

Tiedot

Projektin nimi
Mehtimäen jääurheilukeskuksen peruskorjaus ja laajennus
Asiakas
Joensuun Tilakeskus
Kaupunki
Joensuu
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2024
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat